Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Rozrząd części dobór HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie polecam paska rozrządu firmy DAYKO - montowane na pierwszy montaż. ja sie skusiłem na zamontowanie go do rozrządu a po zrobieniu 7000km wyrzuciłem go do śmieci-cale szczęście ze mi pościł uszczelniacz wałka rozrządu i musiałem to zrobić. przy ustawianiu rozrządu na znaki rozpruł sie - dobrze ze to się nie stało przy odpaleniu silnika.

do rozrządu pasek proponuje Contitech , Bosch , Gates

rolki, napiecze - Ruville , INA

pompa wody - nie występująca w rozrządzie w tym silniku - Ruville , Febi , SKF - HEPU w ostateczności.

nie to żebym się czepiał ale bez sensu jest zmieniać części dobre na nowe... w przypadku osoby która sama sobie wszystko naprawi-zrobi. owszem u osoby która zleca komuś do zrobienia - to co innego - przynajmniej za robotę płaci raz a nie kilka krotnie za demont-Zamont przodu pojazdu + wymiana poszczególnych elementów...

Opublikowano

Witam

Ja troszkę się podepnę po temat

Pisałem w tym poście(kilka wiadomości wyżej ) ze też będę zmieniał rozrząd, bo autko sprowadzone z niemiec, ale po dokładnej analizie książki serwisowej znalazłem wpisy o takowych wcześniejszych wymianach przy;90 i 170 tyś obecnie mam przejechane 217 i tu pojawia się moje pytanie: czy zaufać książce czy dla spokoju wymienić

dodam tylko że serwisowany był do 188 tys 13.10.2009r

Czy można wzrokowo sprawdzić stan paskarozrządu? :mysli:

Opublikowano

Witam

Ja troszkę się podepnę po temat

Pisałem w tym poście(kilka wiadomości wyżej ) ze też będę zmieniał rozrząd, bo autko sprowadzone z niemiec, ale po dokładnej analizie książki serwisowej znalazłem wpisy o takowych wcześniejszych wymianach przy;90 i 170 tyś obecnie mam przejechane 217 i tu pojawia się moje pytanie: czy zaufać książce czy dla spokoju wymienić

dodam tylko że serwisowany był do 188 tys 13.10.2009r

Czy można wzrokowo sprawdzić stan paskarozrządu? :mysli:

wzrokowo nie sprawdzisz stanu paska

cos slabo wierze w ten przebieg i raczej dla sweitego spokoju bym wymienil

Opublikowano

Wal śmiało do TOM77

Robiłem juz zakupy u niego kilka razy w tym kompletny rozrząd do mojej furmanki a do tego tarcze i klocki ATE, wycieraczki, oleje, filtry itp itd. Zostawiłmm juz u niego jakieś 3500zł i niczego nie załuje :wink4: Niedługo kolejne zamówienia typu olej filtry.

Chłopak doradzi jak prawdziwy profesjonalista a do tego dostaniesz od niego części w cenach jakich nigdzie nie znajdziesz :good:

Opublikowano

moim zdaniem jeśli pompa nie ma luzów i nie leci to jej wymiana na jakiś zamiennik nie daje pewności na bezawaryjną dugą pracę . zamienniki często wytrzymują mniej niż stara oryginalna ponoć wysłużona część

Opublikowano

dasiu- ja również mam auto z niemcowni,udokumentowana wymiane rozrzadu.-był robiony bo auto z rak sąsiadów ciotki mieszkającej w Niemczech. miałem nie robić rozrzadu. lecz zaczęły mi się herezje z kilka krotnym przestawianiem rozrządu i okazało się ze przy ostatniej wymianie jak wymieniali uszczelniacz przedni wału - nie dokręcili śruby centralnej.a ze tyle razy pasek przeskoczył to wolałem zmienic - rozrzad do AFN to koszt 200zł - pasek, rolka prowadząca i napinacz - masz wtedy banię spokojną tak jak ja teraz...

Opublikowano

SotoM-dzięki za radę ale jeszcze się zastanowię nad tą wymianą bo w sumie to mnie wyniesie 500zł(części 280+ robota) taniej części nawet na allegro nie znalazłem a sam tego nie zrobię :(, a za tą sumę kupiłbym niuni buty zimowe