Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[All TDI] Jakie są różnice między tymi Mobilami?

Simon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcę zmienić oleje z Castrola Magnatec Diesel 10W-40 na Mobila.Oleje mam zawsze z Niemiec przywożone.I stąd pytanie w PL jest:

Mobil Super S 10W-40 Turbo diesel, a w .de mają tylko Mobil Special S 10W-40 więc niewiem jakie są między nimi różnice?!A no i jeszcze w PL jest jakiś Formuła S!?

Mam mętlik od tego który lepszy?Bo nie będę zmieniał na syntetyk narazie!

Może i bym zalał Mobila 1 full syntetyka ale boję się trochę o szczelność silnika naczytałem się, że może mi się rozszczelnić silnik!?

Ja jeżdżę dość dużo i to już czwarta wymiana w tym roku będzie 3xCastrol Magnatec a teraz bym tego Mobila Speciala zalał....

no niewiem niby ni grama mi nie bierze oleju albo tyle że nie zauważam, ale boję się o tą szczelność....

Filtr oleju zawsze mam oryginalny z servisu, oleje z Niemiec. To jak przepłukać tym LiquiMoly EngineCleaner i 5W-40 Mobil 1?Nic się nie stanie?Przebieg 220tyś km

Nie orientuje się ktoś jaki w Niemczech kupić Mobil full syntetyk do pompowtrysków z normą 505.01 ??? Chodzi mi o podanie prawidłowej nazwy siostrze ,która się na motoryzacji zna tak jak moja babcia na obsłudze VAG-a :>

PS Simon ja też jeżdzę na półsyntetyku ale nie daje mi to spokoju gdyż mam zalany Mobil z normą 505.00 zamiast 505.01 i dlatego postanowiłem zastosować http://allegro.pl/item249646436_liqui_moly_plukacz_do_silnika_przed_wymiana_oleju.html ,a następnie zalać świeżutkim,oryginalnym Mobilem 505.01 z Niemiec.Może orientujesz się jak dokładnie nazywa się ten olej na rynku niemieckim i czy jest znacznie droższy jak u nas ???

No bo Ty potrzebujesz 505.01 ja mam 505.00 :naughty:

Sprawdź sobie na stronie exxona w Niemczech nazwę.Jest na pewno lepszy tańjszy no i 5L!

Tu masz ten olej chyba o ten Ci chodzi?Na zimę?

http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Oils/Mobil_1.aspx

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...