Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Problem z pompowtryskiwaczem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam problem z moim audi mianowicie czasem przestaje pracowac jeden wtrysk i silnikiem troszke trzepie ze nie da sie jechac. bylem dzis na diagnostyce i komputer wskazal ze winien jest pierwszy wtrysk. tera tylko pytanie czy nie da sie tego jakos naprawic czy od razu musze kupic nowy? pytanie numer 2 to ile bedzie mnie to kosztowac ? aha no i zasadnicze czy w moim audi a4 b6 1.9TDI 74 KW sa zwykle wtryskiwacze czy pompowtryskiwacze ? dzieki za pomoc :)

Opublikowano

w aucie masz wtryskiwacze, pewnie da się zregenerować, udaj się do serwisu boscha lub podobnej instytucji zajmującej się układami wtryskowymi diesla i niech badają co dokładnie boli auto

ewentualnie wtryskiwacz możesz dokupić na allegro i wymienić we własnym zakresie, pamiętać tylko trzeba o dobrych kluczach i podkładkach miedzianych, to chyba tyle :)

kutwa, patrzyłem w jego profil- AHH 90PS- sorry :embarrassed:

popraw profil :bicz3:

:decayed:

Opublikowano
  • Autor

no to juz nie wiem bo przed chwila jeen gosc mnie zapewnil ze u mnie juz sa pompowtryski z racji tego ze mam 101PS a wtych silnikach audi juz robi wszystko z pompowtryskami;/

Opublikowano

w aucie masz wtryskiwacze, pewnie da się zregenerować,

mech15 skad ta wiedza :polew:

kolego pieczka masz jak byk pompowtryskiwacze :wink4: , szukaj uzywki lub wymianka na nowy ... ja bym sprawdzil pozostale jeszcze :)

Opublikowano
  • Autor

a jak sprawdzic pozostale ? czy te pompowtryskiwacze zawsze szybko padaja czy po jakims konkretnym przebiegu ?

Opublikowano

witam,

mam problem z moim audi mianowicie czasem przestaje pracowac jeden wtrysk i silnikiem troszke trzepie ze nie da sie jechac. bylem dzis na diagnostyce i komputer wskazal ze winien jest pierwszy wtrysk. tera tylko pytanie czy nie da sie tego jakos naprawic czy od razu musze kupic nowy? pytanie numer 2 to ile bedzie mnie to kosztowac ? aha no i zasadnicze czy w moim audi a4 b6 1.9TDI 74 KW sa zwykle wtryskiwacze czy pompowtryskiwacze ? dzieki za pomoc :)

masz PD-ki na 100000% oznaczenie silnika: AVB

trzeba sprawdzic korekcje wtrysku, jeżeli PD-ek jest wadliwy mozna oddać go do regeneracji

tutaj masz adres do kumatego gościa w tej dziedzinie:

DIESEL SERWIS

Podkowiński Bogdan

05-830 Nadarzyn (k. Warszawy)

ul. Graniczna 4

606-820-768

Opublikowano
  • Autor

korekcja wtrysku czyli co ? jak to trzeba zrobic zeby mi partactwa jakis mechanik nie odwalil ;/

Opublikowano

Korekcje wtrysków sprawdza się VAGiem, raczej nie da się nic popsuć ale trzeba umieć odczytać wartości i wiedzieć co one oznaczają :)