piter 82 Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 chłopaki mam taką prośbę może ktoś wie jak podłączyć wiązkę od wyświetlacza termometru . Moja wersja (rok 1997 B5) nie miała więc kupiłem wyświetlacz wraz z kostką którą nie wiem gdzie dokładnie mam podpiąć - jaki kolor ma być podpięty do którego (może jakiś mały schemacik). Zaznaczam że moja wersja jest wyposażona w klimatronic więc czujnik mam zamontowany .Z góry wielkie dzięki za pomoc
olek4505 Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 1 - czujnik prędkości 2 - czujnik temperatury - 2 przewód od czujnika połączyć z masą 3 - masa 4 - +12V po ściemniaczu 5 - +12V po zapłonie Pin 1, przewód szary Pin 2, przewód żółty Pin3, przewód zielony Pin 4, przewód brązowy Pin 5, przewód biały
piter 82 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Opublikowano 30 Października 2010 dzięki wielkie ,a te przewody to gdzie znajdę łącze je z przewodami od klimy?[br]Dopisany: 30 Październik 2010, 15:05_________________________________________________dzięki wielkie ,a te przewody to gdzie znajdę łącze je z przewodami od klimy?
franc8 Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 czy o ten termometr Ci chodzi ? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=8481.105
piter 82 Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Opublikowano 3 Listopada 2010 dzięki wielkie mam jeszcze jedno pytanie który pin odpowiada za czujnik prędkości bo znalazłem już na tym forum takie informacje i jak narazie to wiem jak podłączyć 4 przewody z pinów 1 , 3 ,4 i5 nie wiem jeszcze za co odpowiada pin 6 i7 czy któryś z nich odpowiada za czujnik prędkości? PS to są materiały jakie dotychczas znalazłem: 1pin - zasilanie +12 łączymy z pinem 4 wtyczki zasilania radia (ja posiadam radio beta) jest to plus pojawiający się po załączeniu stacyjki 3pin - czujnik temperatury - wtyczka B pin 1 klimatronika (przy braku klimatronika trzeba zamontować czujnik) 4pin - podświetlanie naughty - łączmy z pinem 6 wtyczki zasilania radia 5pin - masa łączymy z pinem 8 zasilania radia
franc8 Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 tu masz oryginalny plik z instrukcją http://www.auditeam-sauerland.de/FAQ/FAQ_Aussentemperaturanzeige.pdf ja nie podłączałem pinu pod czujnik prędkości bo po co ? W tym linku powyżej podałem ci link gdzie zrobiłem foto mojego montażu wraz z rozpiską Ps. W oryginalnej instrukcji dla licznika 8 pinowego nie ma pinu 5 i 10 bo potraktowali dla ułatwienia rozpiskę jak dla wskaźnika 10pin np. masa pin 5 to pin 6 wg oryginału itd. Żeby wszystko działało jak należy wystarczą 4 kable
Rekomendowane odpowiedzi