Grzesiekkbc Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 Witam, koledzy czeka mnie wymiana sprzęgła i tak z ciekawości chcę zapytać bo mam w swoim 1z 90ps skrzynię z Passata AFN 110ps i teraz pytanie czy jest jakaś różnica pomiędzy skrzynią ze 110 a tą z 90? Chodzi o przełożenia biegów, wydaje mi się że ta z 90ps powinna być krótsza i pozwalać na szybsze przyśpieszenie. Pytam bo w poprzednim samochodzie jaki miałem to tak było właśnie że jak ktoś miał mniejsza pojemność to skrzynia miała inne przełożenia (krótsze) niż ten co miał np 1,2 silnik. Dajcie znać bo jeśli by tak było to poszukam skrzyni z 90ps na podmiankę. Pozdrawiam.
majkel_majki Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Skrzynia od 110'tki jest minimalnie dłuższa, ale różnica jest pomijalna więc możesz spokojnie jeździć. Większość skrzyń z 1z' ów jest już zdezelowana i wymiana na nowsze z mocniejszych motorów to normalna sprawa.
Grzesiekkbc Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Opublikowano 5 Listopada 2010 Moja poprzednia ta z 1z zakleszczyła się i później na wstecznym cofając rozleciała się już na dobre. Dzięki za info
Rekomendowane odpowiedzi