Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nagle zrobił się z niego SDI, padło wszystko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

auto nagle po odpaleniu zaczeło się zachowywać jak SDI 75KM nie działa turbo, świeci kontrolka świec zarowych i esp

takie mam błedy:

17849 - EGR Valve (N18): Open Circuit or Short to Ground

P1441 - 35-10 - - - Intermittent

17957 - Boost Pressure Regulation Valve (N75): Open or Short to Ground

P1549 - 35-10 - - - Intermittent

17552 - Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground

P1144 - 35-00 - -

17660 - Cold Start Injector (N108) Open or Short to Ground

P1252 - 35-10 - - - Intermittent

Opublikowano

na moje oko,poszedl sterownik silnika :mysli: :mysli:

Opublikowano

Sprawdź bezpiecznik nr 5 na schemacie oznaczony jako S 102 (15A). Znajduje się on w obudowie ECU za przekaźnikami świec żarowych podgrzewających płyn chłodzący. Jeżeli będzie spalony to objawy i błędy będą właśnie takie, nie spalił się też bez przyczyny, coś się skończyło lub kończy (chwilowe zwarcie). Z tego bezpiecznika zasilane są: przepływomierz, elektrozawór sterowania turbiną, elektrozawór sterowania EGR-em, przełącznik sterowania tempomatem, jedna z gałęzi wyłącznika pedału hamulca, wyłącznik pedału sprzęgła, elektrozawór początku wtrysku i sterowanie przekaźnikami świec żarowych podgrzewających płyn chłodzący.

Opublikowano
  • Autor

dzięki dziś będe probował bo padaka tak jezdzić juz kompa szukać zacząłem na alledrogo :-( [br]Dopisany: 08 Listopad 2010, 17:20_________________________________________________niestety w tym modelu nie ma tego bezpiecznika to jest 99 rok AFN ale modelowo podobno juz 2000 , nadal mam sdi w ECU wszystkie bezpieczniki sprawne i w skrzynce bezp. tez :-(

Opublikowano

Źle szukałeś, jeżeli twierdzisz że bezpiecznika nie ma, jest bez względu na rocznik, chyba, że ktoś coś kombinował i zmostkował lub przeniósł gdzie indziej. Możesz sprawdzić inaczej. Odepnij wtyczkę z przepływomierza lub N18, bo najprostszy dostęp i sprawdź napięcie przy włączonym zapłonie na pinie 2 wtyczki przepływomierza lub pinie 1 N18. Ma być 12 V, jeżeli nie ma, patrz wszystko co napisałem poprzednio. Jeżeli napięcia nie ma, możesz na ww. piny podać napięcie prosto z akumulatora, koniecznie przez bezpiecznik 15A, jak od razu się spali masz zwarcie w gałęzi o której pisałem. Jeżeli nie błędy powinny dać się skasować a po uruchomieniu silnika objawy ustąpią. W takim przypadku wracasz do szukania bezpiecznika (lub przerwy w obwodzie).

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc wszystkim, już działa, nie było prądu na tych urządzeniach, tylko dziwne ze ABSu i ESPe tez nie było.... ale jak dałem zasilanie i je doprowdziłem do porządku to wszystko działa, bezpiecznik był tylko tak ukryty że bez rozebrania trzymadełka przekazników się nie obeszło :-) DZIEKI

Opublikowano

ale czemu tego napiecia nie bylo? bezpiecznik byl wywalony?

Opublikowano

przeciez napisal-tak

Opublikowano

czyli gdzieś zworka się zrobiła i to raczej nie sama z siebie,coś się zaczyna :cool1: