ziutek--wroclaw Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Opublikowano 13 Listopada 2010 bipy mam tak jak pisałem tylko jednak są minusowe , wczoraj jakos mi to w oczy się nie rzuciło, ale wydawało mi się jak patrzyłem jakos w okresie wakacji to były + ale sam już niewiem:) zaobserwowałem ze jak na postoju przytrzymam gaz na 2000obr to wygląda to tak ~80, 70 , 30 , 80 , po wcisnieciu w podłoge pod 100 , a w czasie jazdy jadąc na biegu do końca nawet 128 , tylko jakos ta trzecia pd sie wyróżnia mniejszymi wartościami. korekcie na pd wyglądają tak . ok, -1.00 , -0.38 , 0.18 , 0,78 może wyczyscic pd w myjce ultradźwiękowej , czy to niema sensu? lulek, kąt synchronizacji 0,0 . próbowałem ostatnio nimi poregulować [arkadius mówił że u ciebie pomogło- miałem się z nim, spotkac i spróbować razem ale nie było jeszcze okazji] ale co do turba nic nie pomogło , tylko silnik przestał drżeć ale kosztem paliwa zaczoł palić 15l. więc wruciłem do org ustawienia jak po wymianie rozrzadu. mógłbyś sprawdzić u siebie jakie wyświetla ci zurzycie paliwa na postoju , w engine ale niepamiętam który kanał ale bodajże 3 okienko.
audiomaniak Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 bipy mam tak jak pisałem tylko jednak są minusowe , wczoraj jakos mi to w oczy się nie rzuciło, ale wydawało mi się jak patrzyłem jakos w okresie wakacji to były + ale sam już niewiem:) zaobserwowałem ze jak na postoju przytrzymam gaz na 2000obr to wygląda to tak ~80, 70 , 30 , 80 , po wcisnieciu w podłoge pod 100 , a w czasie jazdy jadąc na biegu do końca nawet 128 , tylko jakos ta trzecia pd sie wyróżnia mniejszymi wartościami. korekcie na pd wyglądają tak . ok, -1.00 , -0.38 , 0.18 , 0,78 może wyczyscic pd w myjce ultradźwiękowej , czy to niema sensu? lulek, kąt synchronizacji 0,0 . próbowałem ostatnio nimi poregulować [arkadius mówił że u ciebie pomogło- miałem się z nim, spotkac i spróbować razem ale nie było jeszcze okazji] ale co do turba nic nie pomogło , tylko silnik przestał drżeć ale kosztem paliwa zaczoł palić 15l. więc wruciłem do org ustawienia jak po wymianie rozrzadu. mógłbyś sprawdzić u siebie jakie wyświetla ci zurzycie paliwa na postoju , w engine ale niepamiętam który kanał ale bodajże 3 okienko. Jak znajdę gdzie sprawdza się to spalanie to dam znać. Najlepiej jedz do arkadiusa i spróbujcie jeszcze z tym drugim wałkiem ps.gdzie i za ile robią to czyszczenie ultradźwiękami??
ziutek--wroclaw Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Opublikowano 13 Listopada 2010 kosztów czyszczenia nie pamiętam. a gdzie - kolega ma sprzet na warsztacie ale niestety się zepsół i będą nowy kupować. napewno jest możliwośc u wojtanowicza , motorpol , ale wiadomo tam napewno drogo:( i bodajże w serwisie boscha też mają taki sprzęt. w sumie to pewnie jakies większe pozadne warsztaty mają, bo używają tego też do czyszczenia egr-ów itd.
DZIĘDOBEREK Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Tak jak większość użytkowników BLB mam dość tego kołysania na wolnych obrotach :evil: Udałem się na diagnozę i korekcje w granicach +/- 0,2 a bipy od -43 do -59 i mówi 4 sztuki do wymiany :shocked: Uszczelniacze oraz śruby do PD wymienione nie pomogło więc oddałem do czyszczenia ultradźwiękami i testu: wyszły w normie nowych nawet dawka biegu jałowego w normie co twierdzili że tam tkwi problem. Mam jeszcze takie objawy że szarpnięcia występują do 1500 obr. potem spokój Co jeszcze sprawdzić aby być pewnym. Jakie macie u siebie bipy i czy jak dodacie lekko gazu to też wam buja najgorzej przy 1400 obr.
Rekomendowane odpowiedzi