Opublikowano 10 Listopada 201015 l witam mam walniety prawdoipodobnie przeplywomierz mechanik mi mowil zeby byc na 100 % pewnym to odlaczyc od niego kostke i zobaczyc jakj bedzie chodzil gdzie on jest i gdzie jest ta ksotka moze ktos ma zdjecia?
Opublikowano 10 Listopada 201015 l w obudowie filtra powietrza jest przykrecony do górnej pokrywy dwoma srubami czasami spada z niego kostka i dlatego wyskakuje błąd
Opublikowano 10 Listopada 201015 l Autor dziekuje za szybka odpowiedz mam na 100 % uszkodzony bo silnik mi pracowalby jakby na 3 cylindrach walil czarnym dymem po odpaleniu trzeslo w czasie jazdy teraz po odpieciu chodzi jak burza mozna jezdzic z odpietym przeplywomierzem?jaki najbardziej polecacie?[br]Dopisany: 10 Listopad 2010, 13:06_________________________________________________chodzi czy kupic ori uzywany czy nowy chinski z roczna gwarancją
Opublikowano 10 Listopada 201015 l jezeli auto chodzi na 3 cylindry to na 100% nie jest to przepływomierz
Opublikowano 11 Listopada 201015 l wymień moduł zapłonowy,miałem to samo u siebie,ale wcześniej jeszcze pozamieniaj miejscami cewki i świece
Opublikowano 11 Listopada 201015 l Przede wszystkim podepnij VAGA ,od ręki wskaże ci czy to świeca/cewka czy moduł. mi sie zjarał moduł , auto paliło na 3 cylindry , byłem mądry i zacząłem odpinać na chodzie po kolei cewki , i na 3 była różnica a po odpieciu czwartej silnik dalej chodził na 3 garach , podjechałem do sklepu kupiłem za 150pln cewke , wymieniłem -dalej to samo , stwierdziłem ze to swieca , kupiłem świece za 40pln , znowu to samo. wkórwiłem sie podjechałem do mechanika , podpiął vaga okazało sie ze moduł - 200pln. Wiec w skrócie : cewka - 150pln świeca - 40pln moduł - 200pln RAZEM - 390pln z czego cewka i świeca za 200pln leżą w garażu BTW jesli to przepływka to mam jedną leżącą od AEB jakbyś chciał , wyciągniętą z jeżdżącego auta. Odezwij sie do mnie na PW lub GG to coś ci powiem.
Opublikowano 11 Listopada 201015 l VAG nie pokaze uszkodzonego modułu, tego który jest na obudowie filtra powietrza (Hitachi) uszkodzony moduł to taka zagadka dla domorosłych elektryków :decayed:
Opublikowano 11 Listopada 201015 l VAG nie pokaze uszkodzonego modułu, tego który jest na obudowie filtra powietrza (Hitachi) uszkodzony moduł to taka zagadka dla domorosłych elektryków :decayed: to dlaczego mechanik przy mnie podpiał kompa i od reki stwierdził ze to moduł ???
Opublikowano 11 Listopada 201015 l nie wiem, moze miał lepszego VAG-a :decayed: :decayed: kilka razy spotakłem sie z taka sytuacja że nie palil na 3 gar i nic nie było na VAG-u :mysli: zreszta to nie ma znaczenia, mam nadzieje ze Kolega pradził juz sobie z problemem a tak na marginesie chcialem aby Kolega troche sie pomeczył a Ty wszystko popsułes ....
Opublikowano 11 Listopada 201015 l witam mam walniety prawdoipodobnie przeplywomierz mechanik mi mowil zeby byc na 100 % pewnym to odlaczyc od niego kostke i zobaczyc jakj bedzie chodzil gdzie on jest i gdzie jest ta ksotka moze ktos ma zdjecia? Też miałem uszkodzony przepływomierz i silnikiem telepało i nie szło zapalić na Pb tylko na gazie. Okazało sie, że silnik zalewało takimi ilościami paliwa, że nie był w stanie tego przepalić. Zobacz czy masz iskrę na kazdej cewce jak tak to vaga trzeba podpiąć. Ja kupiłem używany przepływomierz za 80zł z 3 miesięczną gwarancją i już z pół roku śmiga az miło.