Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Długie świecenie się lampki od świec żarowych, czarny dym i nierówne obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Podczas odpalenia mojego autka świece żarowe palą się około 1 minuty a czasami to i dłużej, gdy już zgasną i odpalę silnik obroty wskakują do 2000tys obrotów a w lusterku widzę kłębe czarnego dymu :shocked: po chwili obroty opadają i wszystko jest Ok ale znowu po chwili obroty się podwyższają do około 1100 - 1200tys. Po około 3 minutach wszystko wraca do normy. Dodam że świece żarowe były wymienione rok temu i na jakiś czas to pomogło ale problem wrócił, audi ma 265tys na liczniku. Prawdziwe nie kręcone auto pochodzi ze Szwecji. Zauważyłem że dzieje się tak gdy przejadę więcej kilometrów z większą prędkością (powyżej 100km/h). Podobny problem znalazłem w :szukaj: ale tam rzecz się miała do silników 130 na pompo wtryskach i nie było tam czarnego dymu. Nie mam pojęcia co to może być :wallbash:. Błagam pomóżcie bo niedługo zieloni się do mnie przyczepią że zatruwam atmosferę :>

Opublikowano

Możliwe, że siada pompa wtryskowa. Możesz nagrać film jak odpala auto?

Opublikowano

niech kolega sprawdzi czujnik temperatury , bo podobne objawy.

Opublikowano

niech kolega sprawdzi czujnik temperatury , bo podobne objawy.

Od tego należy zacząć, ale niepokoi mnie ten czarny dym.

Warto sprawdzić jeszcze zawór odcinający paliwo na pompie.

Opublikowano
  • Autor

Film postaram się nagrać i wrzucić na forum. A ten czujnik temperatury VAG iem sprawdze ??

Opublikowano

Film postaram się nagrać i wrzucić na forum. A ten czujnik temperatury VAG iem sprawdze ??

Sprawdzisz i raczej bym się skłaniał w kierunku jego ewentualnej awarii. Powinien ci się pojawić jego błąd a jak nie to obserwuj temperaturę na VAG-u. W rodzinie jest identyczny model gdzie podczas obserwacji wzrostu temperatury przy około 70 stopniach czujnik wskazywał nowy pomiar w postaci temp. -11 i wówczas obroty szły do góry i pojawiał się czarny dym. Jest to niebezpieczne dla silnika. Jak będziesz wymieniał czujnik to kupuj tylko oryginał w ASO.

Opublikowano
  • Autor

Troche mnie to niezapokoiło :( jak przyjdzie mi Interfejs to jak najszybciej sprawdze ten czujnik. Może orientujecie się ile może on kosztować ??

Opublikowano

Cena nowego czujnika w ASO wynosi około 100 zł. Najpierw zdiagnozuj bo na chwilę obecną są to przypuszczenia, że jest to jego wina.

Opublikowano
  • Autor

To nie jest tak strasznie jeśli chodzi o cenę . Podłącze pod WAG i dam znać co wyszło :hi:[br]Dopisany: 15 Listopad 2010, 10:28_________________________________________________Witam , tak jak koledzy podejrzewali był to czujnik temperatury silnika G62. Dzieki za pomoc :hi:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy mam problem z Audi A4 1,9 TDI 110KM rok 1997. przebieg 231tyś.km.

Od tygodnia zauważyłem że Audi czy jest ciepła czy zimna strasznie kopci czyli na postoju jak i pod czas jazdy kopci na czarno.Nie wiem czy to jest normalne ale wydaje mi się że tak być nie powinno. :wallbash:

Byłem na komputerowej diagnostyce i wykazało jeden błąd który został wykasowany 0272

LAMPKA KONTROLI ŻARZENIA PRZERWA ZWARCIA DO MASY żadnych błędów nie było,spalanie w normie,co może być tego przyczyną?myślałem że może to być taka nie wielka guma od turbiny która jest z góry przy tej czarnej plastikowej obudowy,więc ją wymieniłem i dalej to samo.

Błagam pomocy ;([br]Dopisany: 11 Grudzień 2010, 15:36_________________________________________________ :mysli:

Opublikowano

Sprawdzałeś szczelność całego dolotu? Jeżeli nie to na początek posprawdzaj czy któryś z węży gumowych nie jest pęknięty lub poluzowany na opasce.

Opublikowano

Sprawdzałeś szczelność całego dolotu? Jeżeli nie to na początek posprawdzaj czy któryś z węży gumowych nie jest pęknięty lub poluzowany na opasce.

szczelności to jeszcze nie sprawdzałem,ale może masz kolego rację i jutro posprawdzam.[br]Dopisany: 11 Grudzień 2010, 21:26_________________________________________________

Kolego o czy mógł byś mi pomóc?bo nie wiem ile tych węży tam idzie i które najlepiej sprawdzić?

:hi:[br]Dopisany: 12 Grudzień 2010, 09:26_________________________________________________Mam dalej ten sam problem,węże całe :disgust:

proszę jeszcze o jakieś rady