Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] A6 C5 98' nie działa tylnia lewa szyba :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam coś takiego że po naciśnięciu przycisku od otwierania szyby, coś stuknie w drzwiach i nic się nie dzieje, wiecie jak się za to zabrać ? czy tam są jakieś krańcówki które mogły paść, bo po ściągnięciu tapicerki wszystko wygląda na OK

Opublikowano
  • Autor

jak by to były ślizgi to coś by się działo, właśnie w przedniej szybie miałem ślizg pęknięty ale szyba coś chodziła, a z tyłu nic tylko są odgłosy z drzwi po naciśnieciu pzycisku jakby szyba była u góry i ja nadal bym próbował ją podnośić słychać takie cyk cyk i nic sie nie dzieje.

ps jak poprostu spawdzić elektonike, na któych kablach powinnny jakie npaięcia ?

Opublikowano

Odkręć boczek od tych drzwi i sprawdź dokładnie, czy szyba się nie zablokowała. Posłuchaj jeszcze skąd dobiega to cykanie. Jeżeli z tych drzwi, to według mnie silnik ma za ciężko i nie może opuścić tej szyby.

Opublikowano
  • Autor

odkręciłem boczek, wszystko jest OK, możliwe że jest coś zblokowane, nie chce wykręcać silnika bo niewiem czy coś się nie porozchodzi, i ciężko będzie złożyć.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam ja się dołączam pod temat mam ten sam objaw- tylna lewa szyba nie chce chodzić, słychać tylko charakterystyczne "tyk-tyk" w drzwiach. Drzwi rozebrałem przełożyłem silnik od prawych drzwi i silniczki są sprawne, rozebrałem i wyczyściłem też przełączniki i to nie ich wina. Co to może być ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam podobny problem , szyba nie reaguje na przycisk ,słychać tylko dwa charakterystyczne klikniecia. ma ktoś rozwiązanie?

• 1 rok później...
Opublikowano

ja też mam ten problem,jest jedna opcja jaką można sprawdzić. ja teraz nie mam jak bo połamałem nogę i jestem uziemiony.znajomy mechanik powiedział mi żebym wypioł moduł ,który znajduje się pod siedzeniem kierowcy i spróbował go wysuszyć,gdyż może być zawilgocony.jeżeli ktoś jest chętny do sprawdzenia tego to niech napisze czy pomogło.

Opublikowano

hej

u kumpla w passacie b5 własnie moduł pod fotelem byl problemem a w sumie kable ktore do niego wchodziły.... kilka kabelków bylo poprostu przegnitych ;) pomaga dosztukowanie. ja mam inny problem .... tzn takze nie dziala mi szyba tylna lewa i centralny :/ ale nie mam modułu pod siedzeniem :/ lub nie umiem znalezc. pomoze kto gdzie szukac ?( a4 b5 96r)