Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Szarpie samochodem podczas dodawania gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Więc panowie krótko i na temat. Mam taki problem: jak przydusze troszke swój samochodzik, tzn. jak przy małej prędkości 70-80 km/h wrzóce piąty bieg to aż cały przód podskakuje, trzęsie i strasznie szarpie. Co to takiego??? Bardzo proszę o konkretne odp. Z góry wszystkim fachowcom dziękuje. PS. Na niższych biegach jak go tak przydusze to też jest to odczówalne lecz mniej, najbardziej trzęsie na piątce. Moje autko jest 5-cio biegowe, B6 AWX 130 KM. Pozdrawiam.

zmień temat, opisz krótko problem

Po co 3 takie same posty zrobiłeś w różnych działach ? Proszę nie rób tak.

[pre_pl]

Opublikowano

Prawdopodobnie do wymiany poduszki od skrzyni albo silnika. Jak jedziesz na biegu,puścisz nogę z gazu i za chwilę dodasz to mocno szarpie drążkiem od zmiany biegów? Nie słychać jakiś puknięć?

Opublikowano

Tzn lewarkiem nie trzęsie i nic nie stuka. Bardziej mam wrażenie że to tak bardziej z przodu sie to dzieje, coś tak jak by z silnikiem lub przednim zawieszeniem. Czasem np jak jestem na rondzie i bardzo powoli jade na drugim biegu i nagle dodam gazu żeby przyspieszyć to w początkowej fazie też odczuwalne są takie drgania dopóki autko nie wskoczy na odpowiednie obroty. Tylko tyle że słabiej.

druga prośba, zmień temat

[pre_pl][br]Dopisany: 14 Październik 2007, 12:45 _________________________________________________Dodam jeszcze że mam wstawione całkiem nowe koło dwumasowe, sprzęgło i łożysko, to wszystko z sachsa, a jeśli chodzi o diagnozę VAG to nic nie pokazuje.

Opublikowano

Zmień temat przede wszystkim tak jak admin prosi.

Stawiałbym w Twoim przypadku na poduszki pod silnikiem. Bez diagnozy się nie obejdzie. Jak najszybciej podjedz na jakiś warsztat niech zobaczą,czy to to

Opublikowano

[pre_pl] o co ci ciągle chodzi co???? to wytłumasz może jak tu pisać co? nie za dużo stważacie problemów??[br]Dopisany: 14 Październik 2007, 12:51 _________________________________________________ok, dzięki za pomoc, podjade lepiej na warsztat, pozdrawiam

warnwarn.gifnie łatwiej przeedytować posta, a nie tworzyć kolejnego ?

[pre_pl]

Opublikowano
[pre_pl] o co ci ciągle chodzi co???? to wytłumasz może jak tu pisać co? nie za dużo stważacie problemów??

Robert spokojnie,wejdz w edycję swojego postu i zmień temat np. na[b5 AWX] Szarpie samochodem podczas dodawania gazu