DaRoRyDy Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam panowie aczkolwiek mam taki problem .. Jade np z pracy jestem w korku .. temperatura skacze do 100 stopni .. wentylator sie nie zalacza.. no to podtrzymuje go chwilke na 3 tysiacach zeby wisko schłodzilo i temperatura spada.. do czego zmierzam ? dlaczego nie zalacza sie wentylator ? działa na 100% sprawdzalem .. jaki czujnik jest odpowiedzialny za dzialanie wentylatora lub bezpiecznik ? czy moze wskaznik temp jest zepsuty.. chociaz niepowinien bo jak stoje w korku to 100 pokazuje a jak dam mu na 3 tys automatycznie sie chlodzi i temp spada.. prosze o sugestie .. szukalem takiego tematu i niestety nie poszukalem .. prosze o sugestie )
szabelek Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Czesc Sprawdz bezpieczniki i czujnik temperatury. Moze u mnie jest cos nie tak,ale wentylator u mnie jest na stale,temperatura zawsze w normie widzialem to samo w innych A4 i myslalem ze jest ok,a moze jednak nie. Tylko od klimy sie zalacza kiedy trzeba
DaRoRyDy Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Opublikowano 15 Listopada 2010 wlasnie chodzi o to ze elektryczny w ogole sie nie zalacza ..
ROBERT Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Włącznik termiczny wentylatora elektrycznego jest wkręcony w chłodnicę pomiędzy górnym a dolnym wężem tejże chłodnicy
szabelek Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Dokladniej zaraz nad dolnym wezem
DaRoRyDy Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 który bezpiecznik lub przekaznik jest od wentylatora elektrycznego ?
ROBERT Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Podłącz wentylator na "sztywno" pod aku , wtyczka jest pod osłoną płynu wspomagania , w ten sposób sprawdzisz czy w ogóle "wystartuje" według mnie skończyły się szczotki ( nie potrzeba jakiś mega zdolności żeby je samemu wymienić ) , bezpiecznik jest w obudowie ECU
DaRoRyDy Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 zapomnialem dodac ze wentylator elektryczny jest na 100% sprawny bo sprawdzalem .. ) jaki numer bezpiecznika ?
ROBERT Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Popieprzyło mi się bezpiecznik wentylatora jest pod dolną osłoną kierownicy , który przekaźnik niestety nie wiem
DaRoRyDy Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 to w koncu jest to przekaznik czy bezpiecznik ? znajduje sie tam jak sie otworzy drzwi tam przy kierownicy i nie ma czasem numeru 42 ?
ROBERT Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Jest i bezpiecznik i dwa przekaźniki pod dolną plastikową osłoną kolumny kierownicy Przekażniki wentylatora to nr. 2 i 3 od lewej w "dodatkowej skrzynce przekaźników" (2) - całkowite obciążenie (3) - I stopień obciążenia
DaRoRyDy Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 a drogi kolego bezpiecznik ? pod kierownicą tak ?
Rekomendowane odpowiedzi