Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Kopcenie przy rozruchu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stawiam na świece żarowe uszczelniacze pompek albo same pompki. Do sprawdzenia też czujnik temperatury

Opublikowano

Świece myśle OK, bo lampka wewnątrz samochodu ewidentnie przygasa po włączeniu zapłonu, po czym po kilku sekundach świeci mocniej - zmniejsza się pobór prądu. A pompki narazie dla mnie to czarna magia. Faktem jest, że po ustaniu tych drgań i dymienia, na rozgrzanym silniku kompletnie nie kompci - nawet jak mu ciut dam po garkach:). No nic, jeśli ktoś się jeszcze spotkał z takimi objawami proszę o wypowiedź. Za już udzielone dzięki serdeczne. Pozdrawiam.

Opublikowano

Przygasająca lampka nie jest wyznacznikiem sprawnych świec. Może tylko jedna działa. Sprawdź to porządnie.

Opublikowano

Jutro sobota, także ogarnę temat świec, przekaźnika itp:). Dzięki za pomoc... Pozdrawiam.[br]Dopisany: 16 Grudzień 2011, 23:28_________________________________________________Witam, 1 świeczka jest słaba. A ta za filtrem paliwa nie wiem, ciężki dostęp do niej jest. Szukałem na forach i mam podobne objawy, jak ktoś w pewnym wątku - biały dym po rozruchu, po ruszeniu przez 200 m czasem szarpnie, tak jakby przerywał, i mam sporo oleju w silniku (max). Nie wiem czy przybywa, bo mam samochód od 7 dni. Sprawdzalem VAGiem. Grupa 23 (wartość poprawna między -30 a +30) to miałem na pierwszym cyl. po rozgrzaniu -30, -35. Zmienne. Reszta ok -10, -5...w miarę ok. Grupa 013 (wartość poprawna między -2,8 a +2,8) to miałem kolejno -0,33; -0,07; -0,05; 0,40. Grupa 018 wszędzie 0,0. Proszę o podpowiedzi, co z fantem zrobić. Świece i filtr paliwa w pt w wymienie jak wróce w swoje strony :). Pozdrawiam.[br]Dopisany: 19 Grudzień 2011, 18:33_________________________________________________Jeszce mi się przypomniało - kolega ma identyczną Audi. Podjechałem do Niego. Temp. około 0 st. C, zimny silnik - zapalił bez problemu, zero drgań, zero dymienia. A mój po 1,5h przestoju już lekko dymił. Stąd wnoszę, że moje objawy są nienormalne.