Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Konfiguracja komputera stacjonarnego, co polecacie??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam prosbe do osób siedzących aktualnie w temacie składania komputerów. Koleżanka chce jakąs konkretną konfiguracje peceta do obsługi raczej programów graficznych(obróbka grafiki), wiec wymaganiem będzie dobra karta graficzna i sporo pamieci. Kwota jaką moze wydać to 3500zł. monitor i myszka kalwiatura nie wchodzi w cene :gwizdanie:

Co polecacie :mysli:

Mój typ:

kompf.jpg

Opublikowano

Ja złożyłem ostatnio za równe 3000 z oferty komputronika (wiem dosyć drogi sklep), dysk i nagrywarka ~200-250zł w zależności od pojemności dysku

• i7 860 @ 3.8GHz

• Noctua NH-U12P SE2

• DFI LP-DK p55

• 2x 2GB DDR3 Corsair

• HIS Radeon HD5850 @ 775/1125

Pracuję również w grafice, sporo gram i zestawik zupełnie daje radę. Myślałem czy nie iść w 1366 ale stwierdziłem że niepotrzebnie wbijać się w dodatkowe koszty, wolałem wziąć za to mocniejszą grafę.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Reniu podeśle i tą konfiguracje :good:

Ja sobie będe składał na poczatku przyszłego roku, ale mój konfig zawęzy sie do płyty-procka-chłodzenia-pamieci, reszte przekładam z obecnego, grafa radek4770, słaba ale to zawsze mozna kupic z czasem jak sie troche grosza uchowa :naughty:

Opublikowano

Spoko, pamiętaj by zasilacz miał trochę zapasu ;)

Opublikowano

ten co wymieniles 750 W powinien wystarczyc:good: przy tej konfiguracji...

Opublikowano

Kowi pisał że na razie nie będzie kupował wszystkiego z listy a nie wiadomo co ma obecnie w kompie i czy pociągnie nowe graty, w innym wątku pisał że ma problemy z kompem, więc ja dla pewności kupił bym od razu zasiłkę.

Opublikowano

Racja Reniu od przybytku glowa nie boli :naughty:

Opublikowano

Nie, nie w tym rzecz, po prostu zasilacz to jest jedna z tych rzeczy która musi być solidna. Szkoda by było gdyby miały się sfajczyć nowo zalożone graty...

Opublikowano

Nie, nie w tym rzecz, po prostu zasilacz to jest jedna z tych rzeczy która musi być solidna. Szkoda by było gdyby miały się sfajczyć nowo zalożone graty...

przeciez chodzilo mnie o przybytek mocy W :wink4:

jak chyba wiesz... juz 2 lata temu :gwizdanie: zakupilem 1000W OCZa :wink4: jak skrecalem swoj PC

bo wiedzialem, ze graty beda konkretne :kox:

Opublikowano
jak chyba wiesz ja juz 2 lata temu :gwizdanie: zakupilem 1000W OCZa :wink4:

Wtedy to był raczej zbytek i niepotrzebnie wydana furmanka kasy :cool1: aczkolwiek zasilacza nie zmienia się zbyt często, no chyba że j@bnie. :decayed:

Sprzętu nie warto kupować na zapas.

Opublikowano

kupowanie sprzetu jest malo oplacalne szczegolnie po paru latach :gwizdanie:

ale ja LUBIE rzeczy / sprzet itp. z gornej polki :naughty: ja juz tak mam :embarrassed::polew:

dlatego 46" zamienilem na 57" :tongue4:

Opublikowano

Jak masz środki, to nie ma się co ograniczać :cool1:

Opublikowano

no wlasnie srodki byly / sa :kox: wiec spelniam swoje zachcianki :kox:

ktorych wczesniej nie moglem zrealizowac :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Panowie ten komp co tam wyżej rozpisałem to nie dla mnie, tylko dla koleżanki z mojego roku studiów :wink4: ja tam tyle kasy nie przeznacze na peceta :confused4:

U mnie modernizacja kompa to wymiana z reguły płyty, pamieci i procka, w miedzy czasie wpada inna grafa, zasilacz mam 750w OCZ, a modernizacje robie raz na rok :wink4: obudowa pamieta mój pierwszy komp(obecnie juz 6 zestaw :naughty: ) i teraz też bede w nią wpychał nowe częsci, przekłądajac zasilacz dyski, napędy i grafe, bo ta jeszcze nie taka zła

Tylko jak Reniu wspomniał o moich problemach z pecetem teraz postawie na konkretne chłodzenie bo juz mam dość, człowiek pograć nie moze góra 30min i turn-off :wallbash:

to tak od końca wakacji z nim mam problem wczesniej hulał jak trzeba