Opublikowano 17 Listopada 201015 l Mam prosbe do osób siedzących aktualnie w temacie składania komputerów. Koleżanka chce jakąs konkretną konfiguracje peceta do obsługi raczej programów graficznych(obróbka grafiki), wiec wymaganiem będzie dobra karta graficzna i sporo pamieci. Kwota jaką moze wydać to 3500zł. monitor i myszka kalwiatura nie wchodzi w cene :gwizdanie: Co polecacie Mój typ:
Opublikowano 17 Listopada 201015 l Polecam zapytać tutaj >> http://forum.pclab.pl/forum/51-Zestawy-komputerowe/
Opublikowano 18 Listopada 201015 l Ja złożyłem ostatnio za równe 3000 z oferty komputronika (wiem dosyć drogi sklep), dysk i nagrywarka ~200-250zł w zależności od pojemności dysku i7 860 @ 3.8GHz Noctua NH-U12P SE2 DFI LP-DK p55 2x 2GB DDR3 Corsair HIS Radeon HD5850 @ 775/1125 Pracuję również w grafice, sporo gram i zestawik zupełnie daje radę. Myślałem czy nie iść w 1366 ale stwierdziłem że niepotrzebnie wbijać się w dodatkowe koszty, wolałem wziąć za to mocniejszą grafę.
Opublikowano 18 Listopada 201015 l Autor Dzięki Reniu podeśle i tą konfiguracje Ja sobie będe składał na poczatku przyszłego roku, ale mój konfig zawęzy sie do płyty-procka-chłodzenia-pamieci, reszte przekładam z obecnego, grafa radek4770, słaba ale to zawsze mozna kupic z czasem jak sie troche grosza uchowa
Opublikowano 18 Listopada 201015 l ten co wymieniles 750 W powinien wystarczyc:good: przy tej konfiguracji...
Opublikowano 18 Listopada 201015 l Kowi pisał że na razie nie będzie kupował wszystkiego z listy a nie wiadomo co ma obecnie w kompie i czy pociągnie nowe graty, w innym wątku pisał że ma problemy z kompem, więc ja dla pewności kupił bym od razu zasiłkę.
Opublikowano 18 Listopada 201015 l Nie, nie w tym rzecz, po prostu zasilacz to jest jedna z tych rzeczy która musi być solidna. Szkoda by było gdyby miały się sfajczyć nowo zalożone graty...
Opublikowano 18 Listopada 201015 l Nie, nie w tym rzecz, po prostu zasilacz to jest jedna z tych rzeczy która musi być solidna. Szkoda by było gdyby miały się sfajczyć nowo zalożone graty... przeciez chodzilo mnie o przybytek mocy W jak chyba wiesz... juz 2 lata temu :gwizdanie: zakupilem 1000W OCZa jak skrecalem swoj PC bo wiedzialem, ze graty beda konkretne
Opublikowano 18 Listopada 201015 l jak chyba wiesz ja juz 2 lata temu :gwizdanie: zakupilem 1000W OCZa Wtedy to był raczej zbytek i niepotrzebnie wydana furmanka kasy aczkolwiek zasilacza nie zmienia się zbyt często, no chyba że j@bnie. Sprzętu nie warto kupować na zapas.
Opublikowano 18 Listopada 201015 l kupowanie sprzetu jest malo oplacalne szczegolnie po paru latach :gwizdanie: ale ja LUBIE rzeczy / sprzet itp. z gornej polki ja juz tak mam dlatego 46" zamienilem na 57"
Opublikowano 18 Listopada 201015 l no wlasnie srodki byly / sa wiec spelniam swoje zachcianki ktorych wczesniej nie moglem zrealizowac
Opublikowano 18 Listopada 201015 l Autor Panowie ten komp co tam wyżej rozpisałem to nie dla mnie, tylko dla koleżanki z mojego roku studiów ja tam tyle kasy nie przeznacze na peceta U mnie modernizacja kompa to wymiana z reguły płyty, pamieci i procka, w miedzy czasie wpada inna grafa, zasilacz mam 750w OCZ, a modernizacje robie raz na rok obudowa pamieta mój pierwszy komp(obecnie juz 6 zestaw ) i teraz też bede w nią wpychał nowe częsci, przekłądajac zasilacz dyski, napędy i grafe, bo ta jeszcze nie taka zła Tylko jak Reniu wspomniał o moich problemach z pecetem teraz postawie na konkretne chłodzenie bo juz mam dość, człowiek pograć nie moze góra 30min i turn-off to tak od końca wakacji z nim mam problem wczesniej hulał jak trzeba