Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Koncowka ULTER'a w 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

czy ktos moze pozbyl sie (odcial) fabrycznej koncowki wydechu w silniczku 1.6 i zalozyl (wspawal) koncowke ULTER'a :twisted: :?:

Mowie o koncowkach w cenie >100pln (nie nakladkach za 20-30pln)

Czy wydech nabral lekkiego pomruku basowego :?: wiem ze do V6 to temu daaaaaaleko ale mozliwe ze i tak bedzie znacznie lepiej niz bzyczenie fabrycznego :neutral:

Nie jestem zainteresowany wymiana calego tlumika i budzeniem sasiadow z samego rana :razz:

Chcialbym uzyskac lekki basik ktory przy wyzszych obrotach dopiero da znac o sobie :mrgreen: (czesto podrozuje na dluzsze trasy i wole unikac bolu glowy :razz: )

Opublikowano

Ja mam u siebie sporą końcówkę wspawaną - spadek po byłym właścicielu , silnik trochę większy ale na niskich obrotach efekt pewnie będzie podobny. Jest tak jak piszesz lekki basik - dopiero powyżej 4000 obrotów zaczynam go w środku słyszeć. Tylko nie zrób tak jak jest u mnie - komuś nie chciało się opuścić wydechu do spawania, tylko tak do okoła spawarą posmarkał i u góry gdzie jest zderzak niedospawał - efekt jest jak w polonezie lub dużm fiacie. Jak dam radę to wsadzę dziś fotki swego autka. Może dasz radę być w okolicach Rzeszowa to wpadnij obejrzysz - posłuchasz. :grin: Ja w okolicach Nowego Sącza będę końcem siepnia, początkiem września. :cool:

Opublikowano

No silniczek jak slusznie zauwazyles masz TROSZKE wiekszy :wink:

Dziekuje z gory za pomoc i checi (fotki :mrgreen: ).

Mysle ze to kwestia czasu jak sie spotkamy ... poki co to jestem caly czas w Rzeszowie (praca, praca, praca :???: ).

Teraz goracy okres troche mam i ogolnie brak czasu na wszystko (nie mowiac juz o przyjemnosciach :cry: ) i do tego jeszcze nie bede mial netu @ home przez najblizsze dni no ale bedziemy w kontakcie (moze jakis maly lokalny spocik wyskoczy po drodze hehe)

Pozdrawiam.