czarny_281 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam!!! Wiem że nie jest to do końca odpowiednie miejsce na taki temat, ale liczę na Waszą pomoc, ewentualnie proszę o przeniesienie wątku w miejsce gdzie uzyskam pomoc. Chciałbym zamontować woltomierz w szwagra Audi B4, tak by wskazywał poziom ładowania akumulatora (mam tak w A4). Posiadam oryginalny licznik do audi a6 w którym znajduje się ów woltomierz. Chciałbym go wykorzystać i podłączyć do instalacji wspomnianej B4-ki. Problem jednak pojawił się na wstępie gdyż po zdjęciu tarczki ze wskaźnika okazało się że ma on trzy połączenia z płytką. Nie ukrywam że myślałem że będą tylko dwa, czyli jeden na "+" (dałbym go na alternator) i drugi na masę. Po co może być ten trzeci? Z podświetleniem nie byłoby większego problemu. Proszę o pomoc. No i czy w ogóle jest możliwe wykorzystanie oryginalnego woltomierza. Wiem że na alledrogo są takie urządzenia, jednak ten nie odbiegałby wyglądem od całości konsoli. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
krzysztof61 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 w liczniku sa trzy otwory w ktore nalezy wlutowac woltomierz
czarny_281 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Opublikowano 18 Listopada 2010 Tak wiem, ja chcę zamontować go poza licznikiem, jako dodatkowy wskaźnik, stąd było moje pytanie. A zamontować chcę go w B4.
Rekomendowane odpowiedzi