Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zamiast czyszczenia nowe turbo? czekam na fachowe opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedlugo bede musial wyczyscic zapieczona zmienna geometrie w swoim afn i dlatego zastanawiam sie czy nie lepiej troche dolozyc i kupic turbo od awx i za jakis czas zrobic program. na wtryski i fmic na razie kasy nie bedzie wiec czy na takim modzie bedzie to dobrze smigac i jaki bylby przyrost? czy nie oplaca sie za bardzo bawic w polsrodki pomozcie turbina np taka

http://allegro.pl/turbosprezarka-turbina-audi-skoda-vw-1-9tdi-awx-i1311565200.html

Opublikowano

wyczysc sobie kierownice i po problemie :cool1: , przynajmniej wiesz co masz

Opublikowano

jesli to tylko kierownice to wyczyszczenie w zupełności wystarczy... zreszta podczas czyszczenia zobaczysz w jakim jest stanie i czy juz domaga sie wymiany :good: regeneracji :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no tak ale czyszczenie to ok 400zl a tu widze turbawka za 550 moze jednak lepiej dolozyc jakis przyrost mocy bedzie

Opublikowano

A skad wiesz czy ta za 550 nie bedzie wymagala czyszczenia? Jak nie chcesz czyscic to mozna zrobic program i podciagnac sztange i pojezdzic tak ze 2 tygodnie i moze sie rozrusza... Ja tak zrobilem z moja uzywana po 200kkm turbiną AWX. Teraz pompuje jak szalona a wczesniej kierowniczki sie przycinały. Obeszło sie bez rozkrecania. 'Samo sie zepsuło, to niech sie samo naprawi' :decayed:

Opublikowano

sam sobie wyczyść....

Opublikowano
  • Autor

hehe o takim sposobie nie slyszalem a jak turbawka nie wytrzyma? troche mi sie to ryzykowne wydaje a samemu nie mam jak ani umiejetnosci zeby sie w tym grzebac ani sprzetu w kaZdym razie troche odbiegliscie od pytania :tongue4:[br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 23:29_________________________________________________a jak z ta turbina awx u Ciebie jakis przyrost mocy byl? masz same turbo zmienione czy jakies inne graty tez?

Opublikowano

skoro tak nie chcesz swojej wyczyścić to kupuj "kota w worku" może Ci się nie rozsypie :gwizdanie: :kox:

Opublikowano

Po zmianie turbo conajwyzej notlaufy będziesz miał :kox: a przyrosty to będą po sofcie dopiero ale też nie za duze w porównaniu do softu na starej turbawce max z 10km wiecej będzie

Moc nie powstaje z powietrza tylko z paliwa :gwizdanie:

Opublikowano

hehe o takim sposobie nie slyszalem a jak turbawka nie wytrzyma? troche mi sie to ryzykowne wydaje a samemu nie mam jak ani umiejetnosci zeby sie w tym grzebac ani sprzetu w kaZdym razie troche odbiegliscie od pytania :tongue4:[br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 23:29_________________________________________________a jak z ta turbina awx u Ciebie jakis przyrost mocy byl? masz same turbo zmienione czy jakies inne graty tez?

Jak ma nie wytrzymac? Ja mam zadane 2525mbar i wytrzymywała na relaxie - czasami dziennie łapałem z 15 notlaufów :kox: az w koncu map ją przestał ograniczać i jest kox

Opublikowano

Jak ma nie wytrzymac? Ja mam zadane 2525mbar i wytrzymywała na relaxie - czasami dziennie łapałem z 15 notlaufów :kox: az w koncu map ją przestał ograniczać i jest kox

a jak zmieniłes map to robiłes korekte :mysli:

Opublikowano

Nie, korekty to nie wymagało. Po prostu map mierzy troche wiecej, że te zadane 2525 daje rade i nie zbija ciśnienia. Dymku z tyłu troszke jest przy gwałtownym depnieciu co swiadczy o tym ze stosunek w mieszance jest okay. Moglem miec 2500 na starym mapie (trzeba by było robic korekte), i pewnie by nie przewalała, ale chciałem żeby ładnie gwizdała na ciut wiekszym doladowaniu co też czyni na potęgę :naughty:

Jedyne co jeszcze jest wymagane to hamownia...i ostateczny efekt na papierze, bo doprowadziwszy do stanu gdzie wszystko mechanicznie jest sprawne zauważyłem ze wcale tak źle nie jeździ i zdecydowałem ze nie bede sie pchał juz w pompy 11tki, itp.

EOT