obrus1 Opublikowano 20 Października 2007 Opublikowano 20 Października 2007 Witam! Mam problem z moim A4 1.8 ADR (bez LPG). Owy problem polega na tym, iż gdy odpalam zimny silnik to odpala dopiero za drugim razem. Za pierwszym wchodzi na obroty ale zaraz szybko gaśnie. Następnie ( w dalszym ciągu przy zimnym silniku) gdy już sobie jadę i wkręcę go na około 2800 obrotów to zaczyna się dziwny dla mnie objaw - silnik tak jakby nie palił na wszystkie cylindry, zaczyna się krztusić i całe autko zaczyna wibrować. Wyłączam silnik i ni cholery nie mogę go odpalić ponownie. Udaje się to dopiero za siódmym, no może ósmym razem. Przy zagrzanym silniku takie objawy nie występują. Jaka możne być diagnozna, bez użycia komp.?
petrus Opublikowano 20 Października 2007 Opublikowano 20 Października 2007 stawiam na przewody wysokiego napięcia, miałem podobny problem, ale przyczyn może być dużo więcej, przewody na początek
Gość spedyt Opublikowano 21 Października 2007 Opublikowano 21 Października 2007 Jaka możne być diagnozna, bez użycia komp.? Może być sto powodów takiego zachowania auta tak jak napisał wcześniej petrus przewody, świece, lejące wtryski, cewki zapłonowe, czujnik temp, można wymieniać jeszcze długo. Moja rada jedź na VAG bo wkręcanie na zimnym silniku może sie skończyć nieciekawie.
Rekomendowane odpowiedzi