mirmil Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 witam, mam male pytanie. Otóż zauważyłem ze tarcze hamulcowe w momecie gdy nimi krece ciegle szoruja o klocki i zaraz sie zatrzymuja jak przestaje krecic. Moze by to nie zwrocilo mojej uwagi, gdyby nie fakt ze jedna tarcza z czterch kreci sie bez oporu i robi sama jeszcze pare obrotow bez mojego udzialu w przeciwienstwie do pozostalych. Czy klocki powinny caly czas delikatnie ocierac o tarcze , czy krecic swobodnie jak w tym jednym
Dev Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 masz do rozbiórki pozostałe 3 zaciski i do czyszczenia prowadnice i tłoczki z uszczelnieniami
trezor4 Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 kurde jak to jest z tymi tarczami powinny sie obracac luźno jak w rowrze czy delikatnie obcierać ? bo rożnie piszą ludzie?
Dev Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 powinny obracać sie bez oporu, jak delikatnie trze to nic sie nie dzieje najważniejsze aby podczas jazdy tarcze były zimne
mirmil Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Opublikowano 26 Listopada 2010 tarcza powinna sie kręcić czy odrazu zatrzymymac , oczywiście bez kola bo wiadomo ze felga z opona trochę wazy i silą rzeczy się kreci jakiś czas po zakręceniu
Dev Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 powinna sie krecic ale tylko z tyłu z przodu dochodzi dodatkowo bezwładnośc półosi i opór mechanizmu róznicowego
Rekomendowane odpowiedzi