Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Próba kradzieży - wyłamana stacyjka!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie jestem właścicielem Audi A-4 rok 97. Dziś w nocy włamano mi się do autka. Zamek w drzwiach nie uszkodzony wyłamana stacyjka i świeci się immobilajzer. Proszę powiedzcie Mi bo niemogę znaleźć albo źle szukam czy muszę wymienić wszystkie zamki i ewentualnie jaki jest koszt. Policjant powiedział abym kupił sobie Japońca bo te samochody prawie w ogóle nie kradną, a Niemcy to bardzo chodliwy towar. Odkryte miałem wejście do komputera bo chyba w ten sposób chcieli wyłączyć immobilaiser. Ratujcie proszę z jakimi kosztami muszę się zmierzyć bo bardzo się martwię. Pozdrawiam Wojtek

Opublikowano

a szukaji uzywales? wrzucilo by cie do mojego wątku...

odpal panorame firm i poszukaj, do tego jakies anonse,

najprawdopodobniej wystarczy wymienić bedbenki w zamkach, u mnie wystarczyło

co do elektryki to po prawej stronie kierownicy jest takie biale pudelko a do niego podlaczona wiazka z czarna kostką na końcu (sprawdź to) potem zdejmij kleme z akumulatora na minute jak bedzie sie dalo odpalic to tylko zwagować i posusuwać wszystkie bledy :) no i slusarz

a o policji nic mi nie mow bo qr** podejsie jakie maja do takich sytuacji jest żalosne.... dalej nie bede komentował...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, obok stacyjki wystaje również jakiś przewód z dwoma wejściami nie wiem czy sobie z tym poradzę. A czy mógłbym jeszcze dowiedzieć się jakiego orientacyjnie kosztu mogę się spodziewać. Pozdrawiam.

Opublikowano

Spróbuj zrobić tak:

1. sprawdź czy przy komputerze silnka masz wszystkie całe kable

2. czy masz tą białą puszkę nad nogami kierowcy i jest w nia wpięta wtyczka, kable nie pociete ( jak masz auto z listopada 97 lub nowsze to nie masz puszki tylko immo w liczniku)

3. przy stacyjce jest czarna pętla (cewka immo) czy jest cała i odchodzi od niej kabel do intalacji

4. jeżeli poprzednie punkty są ok to: wykręć kostkę stacyjki ( masz takie dwie malutkie śrubki zalane czerwonym lakierem) i wyłacz śrubokrętem zapłon

5. włóż kluczyk do stacyjki tak aby był jak najblizej tej czarnej pętelki

6. przekręć wkrętakiem kostkę tak aby właczyć zapłon, jeżeli masz instalację ok i nie namieszali Ci w tsertownikach to odpalisz auto.

Opublikowano

kosz stacyjki jesli nie da sie wymienic samego bebenka to okolo 250zł + eobora

jak bebenek tylko to 100zł

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano
Policjant powiedział abym kupił sobie Japońca bo te samochody prawie w ogóle nie kradną

tiaaaa :polew: chętnie go poznam z sąsiadem - tydzień temu - wywalili zamek z bramy i wypchneli auto z podjazdu ... albo odpalili ale Japońce takie cichutkie że się nawet nie obudził :chytry:

kradną Japońce na potęgę - głównie na części idą bo wiadomo ....w ASO sie wysoko cenią :hi: