patysia152 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 posiadam audi a4 2001 rocznik. od pewnego czasu swieci mi sie katrolka od silnika, po podlaczeniu pod komputer mechanik stwierdzil ze jest blad z klimatyzacja. z moich obserwacji po wlaczeniu silinka wiatrak automatycznie wlacza sie na maxa i chodzi na tych najwyzszych obrotach, cieple powietrze dmucha sporadycznie, zazwyczaj przy nastawieniu na HI temperature dmucha lekko cieplycm, dosyc szybko zaczelo mi uciekac paliwo, temperatura silnika nie zwieksza sie wiecej niz 50-60 stopni nawet po 40 minutowej jezdzie. obecnie mieszkam za granica, zima tutaj nie jest az tak sroga... dodam ze czujnik temperatury zostal wymieniony ale usterka nie zostala usunieta... kontrolka wrócila po jednym dniu jazdy.... co to moze byc?
domjenick Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 napisz gdzie mieszkasz-tu trzeba podpiąć Vaga i zobaczyc,co w silniku jest-kontrolka silnika,na pewno nie jest powodowana zle działającą klimatyzacją
patysia152 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2010 mieszkam za granica... ogolnie kontrolka mi sie swieci taka i jak podlaczona pod komputer to znalezli blad chyba 1153 czy cos takiego nie pamietam dokladnie dawno to bylo i powiedzieli ze to problem z cooling system
domjenick Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 mieszkam za granica... zauważyłem w profilu powiedz dokładniej,w jakim mieście-to może polecę kogoś w UK,żeby Ci auto podpiął do komputera,wtedy będzie wiadomo,co jest przyczyną zapalenia sie kontrolki-coś to spowodowało i na pewno jest jakiś błąd w sterowniku silnika-vag pokaże i wtedy można działac dalej i usuwać problem
patysia152 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2010 farnham surrey poludnie anglii... wymienili mi czujnik temperatury ... teraz prawdopodobnie termostat chca wymienic... a takie wymienianie to bez sensu...;/
domjenick Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 kurcze-trochę daleko do Londynu masz zrób tak-podjedz do mechanika-niech podepnie kompa i da Ci wydruk,lub scan z kompa-jakie błędy są w sterowniku silnika-potem wkleisz tu,na Forum-będziemy myśleć dalej
patysia152 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2010 czyli nie wymieniac termostatu ?? bez sensu tak? ta kontrolka mi sie swiecila dosyc dlugo ale czasem znika i pojawia sie za jakis czas raz jak mechanik wykasowal nie powrocila przez dluzszy okres ale ostatnio znowu powrocila i jak znika to tylko na 1-2 dni....
domjenick Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 czyli nie wymieniac termostatu ?? bez sensu tak? ta kontrolka mi sie swiecila dosyc dlugo ale czasem znika i pojawia sie za jakis czas raz jak mechanik wykasowal nie powrocila przez dluzszy okres ale ostatnio znowu powrocila i jak znika to tylko na 1-2 dni.... na wymiany elementów przyjdzie czas skoncentrujmy sie na diagnozie problemu-kontrolkę silnika można wyłączyć odpinając klemy akumulatora na 30-45 minut,ale to nie jest rozwiązanie-kontrolka pojawia sie zwykle,kiedy jest problem ze spalaniem,katalizatorem,doborem mieszanki,świecami i ogólnie zapłonem-to jest dosyć szerokie pole-więc bez diagnostyki vagiem-sie nie obejdzie
patysia152 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2010 ehhh a jak mi nie da mehanik spisu bledow?
domjenick Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 ehhh a jak mi nie da mehanik spisu bledow? a dlaczego miałby Ci ich nie dać?-jesli nie będzie chciał dać-jedz do innego,który da-to nie jest żadna tajemnica-jeśli nie chce dać-to oznacza,że za bardzo nie ma pojęcia,jak sobie poradzić z problemem i działa metodą prób i błędów-to może być kosztowne,dla Ciebie,a juz na pewno czasochłonne
czaki22 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 problemow moze byc mnostwo, wystarczy ze nawalił jeden czujnik i juz silnik bedzie pracował w trybie zastepczych daneych takiego czujnika, dlatego wogole jedziesz jeszcze, jesli chodza ci wiatraki niedogrzewa sie silnik jak niedogrzewa sie silnik to bedzie zawyzana ciagle dawka paliwa i tak w kolko , wiec czekaj na pomoc kolegi albo wracaj do kraju
Rekomendowane odpowiedzi