Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o analizę logów bo wydaje mi się, że moje :a4fan: nie idzie tak jak powinno. Jak cos jeszcze trzeba zrobić to piszcie.

Z góry dzięki

003

003gy3.th.jpg

008

008cu7.th.jpg

011

011lm2.th.jpg

Opublikowano

hej

moim zdaniem N75 do wymiany (albo nie działa albo sprawdz podłączenia ciśnieniowe do niego) i przepływka do czyszczenia...

:a4fan:

Opublikowano

kiedy wymieniales filtr powietrza ... ?

Opublikowano
  • Autor

Filty wszystkie wymieniałem pod koniec sierpnia. Założyłem filtrona jeżeli chodzi o filtr powietrza. Od kiedy ją kupiłem mam wrażenie, że się czasami dławi na chwilę, po czym odzyskuje moc, ale ostatnio jak jechałem doszła do 160 km/h i dalej już nie chciała się prawie rozpędzać (z wielkim bólem łapała kilometry).

Opublikowano

Wygląda na niedrożność układu dolot/wylot. Stawiam na katalizator( jeżeli jest). Jak nie ma to przyszła mi na myśl super spiskowa teoria przytykania IC olejem z odmy(musiało by go być naprawdę sporo.

Opublikowano
  • Autor

Katalizator jest i to pewnie od tego czasu odkąd wyjechała z fabryki, a na liczniku 156kkm, czyli czy tak czy tak on już nie ma swoich właściwości. Będę wymieniał plecionkę najprawdopodobniej bo przy zimnym silniku tłumik wpada w wibracje i buczy, a jak go docisnę nogą lub trochę zwiększe obroty to sie robi cicho i przy okazji wymiany pozbędę się kata.[br]Dopisany: 27 Październik 2007, 08:40 _________________________________________________Wczoraj przeprowadziłem dokładne oględziny tego jak autko jeździ. Wrzucam mu 2,3,4,5 wciskam gaz to przyspiesza, ale tylko na chwile żeby zaraz mogła stracić moc. Tak jakby coś się odłączało, a gdy puszcze gaz i wcisnę jeszcze raz znowu chwilowe przyspieszenie i znowu brak (przyspiesza, ale o wiele gorzej jakby coś się odcinało). Najbardziej zauważyłem to startując ze skrzyżowania jak wyszedłem pierwszy o połowe samchodu a tu nagle *&%$&* i zaczynam zostawać z tyłu. I z tego co patrzyłem na logi kolegów z forum to ich furki od 1500 do 4300 potrzebują od 13 do 15s. średnio, a moja od 17 do 21 więc rozpiętość jest wielka. Na co mam jeszcze zwrócić uwagę? Ewentualnie jeszcze czego logi mam zarobić, żeby można było coś więcej powiedzieć? Kata jeszcze mam.

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano

odepnij lmm i sie przejedz .... zdaj relacje czy jest jakas roznica ... ;)

Opublikowano

Tak turbo dziwnie się kręci....ale to pewnie przez czujnik N75 & przez LMM tak jak napisano powyżej.

Opublikowano

DZIURA w dolocie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po dłuższym czasie nie odzywania się zdaje relacje z odpięcia przepływki. Jak ją odpiąłem to auto było zmulone, ale podobne wrażenie uzyskuję jak przy podpiętej jade i na chwilę tracę moc po czym puszczę sprzęgło i je wcisnę to znowu na chwilę ją odzyskam :/ A więc to może wskazywać na padniętą przepływkę. Dolot sprawdziłem i wygląda na ok. Auto z tego co zauważyłem to zaczęło mi jakoś głośniej klekotać jaki może być tego powód? Oprócz tego, że wydech mi buczy (środkowy tłumik) jak jest zimny, a jak ciepły to trochę mniej. W kanale jak złapałem za rurę za plecionką żeby ją usztywnić zrobiło się cicho. Byłem w warsztacie to mi powiedzieli, że plecionka wygląda bardzo dobrze i że to nie przez nią tylko ewentualnie tłumik środkowy do wymiany za 160 a jak zapytałem jak to nie będzie to to co wtedy to powiedzieli, że wtedy to napewno końcowy :/ Drżenie na budzie tez jest.

Pozdrawiam

Opublikowano

DZIURA w dolocie.

skad ten pomysł ... ?

Po dłuższym czasie nie odzywania się zdaje relacje z odpięcia przepływki. Jak ją odpiąłem to auto było zmulone, ale podobne wrażenie uzyskuję jak przy podpiętej jade i na chwilę tracę moc po czym puszczę sprzęgło i je wcisnę to znowu na chwilę ją odzyskam :/ A więc to może wskazywać na padniętą przepływkę.

no to chyba masz odpowiedz .... ;)

[p.s przynajmniej logi tak wskazuja ;) ]

Opublikowano

Najlepiej diodę wpiąć i wszystko będzie jasne.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj zrobiłem jeszcze logi statyczne i wrzucam je także do analizy:

001

s001jk8.th.jpg

003

s003wj0.th.jpg

004

s004eq7.th.jpg

007

s007he6.th.jpg

013

s013py3.th.jpg

BS000

000an1.th.jpg

BS003

bs003uj3.th.jpg

BS004

bs004ym4.th.jpg

BS011

bs011cg4.th.jpg

Z góry dzięki

Pozdrawiam[br]Dopisany: 12 Listopad 2007, 19:50 _________________________________________________Czy jest aż tak źle, że nikt nic nie pisze :kwasny: Troche buczenie zlikwidowałem naprężając tłumik przy uchwytach i będę wymieniał poduszke pod skrzynią bo już jest popękana. Mam nadzieje, że po tym będzie cicho i bez drżenia tak jak kiedyś :a4fan:

Opublikowano

Pozycz od innego AFN`a sprawną przepływkę i zloguj ponownie 003,008 i 011.

W/g mnie pada przepływka ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po czyszczeniu przepływki nie ma jakiejś znaczącej poprawy ;/ Mam do wyboru pierburg'a lub bosch'a (taka jak teraz) w podobnej cenie różnica ~ 20 zł. Którą lepiej wybrać? A czy te cięcia turbo mogą być spowodowane przepływką czy raczej jest to N75? Niestety nie mam od kogo pożyczyć sprawnej przepływki tak jak proponował baskecior, a to byłoby najlepsze rozwiązanie :confused4: Chcę się już pozbyć tego problemu bo wqur*** mnie już ten brak moczu, ale też nie chcę wymieniać wszystkiego. A czy sam filtr powietrza (filtron) może powodować takie rzeczy? Czy moge go wyjąć i sprawdzić jak jest bez niego?

Pozdrawiam

Opublikowano

Pierburg ponoć lepszy, ale kup sobie najpierw diodę za 10 groszy i sprawdz.

Opublikowano
  • Autor

Nie bardzo wiem o co chodzi z tą diodą :confused4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wczoraj już nie wytrzymałem z tym co się dzieje... Poszedłem do sklepu zamówiłem przepływke BOSCH'a, dzisiaj przyszła. Wymieniłem ją razem z filtrem powietrza (nie był bardzo zasyfiony, ale on kosztuje 10 razy mniej niż LMM więc postanowiłem nie oszczędzać). I co... i teraz nie mogę się pozbyć banana z gęby :D Niunia wreszcie pokazała na co ją stać :) dzięki wszystkim za pomoc. Pozdro