Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was serdecznie.

Mam problem. Nadeszła zima dużo śniegu i wystarczyło żebym porozwalał osłonę pod silnikiem... ;/ Problem tkwi w tym że kupiłem moją audiczkę ponad dwa lata temu., sprowadzoną z Włoch ze sportowym zawieszeniem...;/ Nie przeszkadzało mi to do póki nie jeździłem nią w zimę. Chce wymienić to aby troszkę była wyższa. Bo szkoda jej tak katować w takich warunkach... najmniejsza koleina i juz szoruje spodem... Proszę mi powiedzieć czy gdzieś w Lublinie bądź w okolicach jest możliwość taniej wymiany zawieszenia? Albo kupna amorków i sprężyn? Słyszałem kiedyś że są jakieś firmy, które skupują takie sportowe zawieszenia i za mniejszą opłatą wymieniają na standardowe? Jeśli jest taka możliwość proszę Was dajcie mi znać. Moja Audiczka to A4 Avant 1.9TDI B6 z 2002 roku

Opublikowano

daj ogloszenie na forum pewnie znajdzie sie pare osob chetnych na taka wymiane :)

Opublikowano
  • Autor

Oj, taki rzeczy to nie wiem, wiem że jak wymieniałem kułka to kolor amorków był żółty. ;/ no i było ono założone we włoszek, wiec nie sądzę żeby był to jakiś bubel

Opublikowano

Oj, taki rzeczy to nie wiem, wiem że jak wymieniałem kułka to kolor amorków był żółty. ;/ no i było ono założone we włoszek, wiec nie sądzę żeby był to jakiś bubel

Ja mam sportowe 1BE i amorki sa czerwone. Ty raczej nie masz ori bo piszesz, ze zalozone we wloszech.

Na zime takie zawiecho faktycznie nieciekawe. Caly czas szorowanie oslona w koleinach :embarrassed:

pozdr

Opublikowano
daj ogloszenie na forum pewnie znajdzie sie pare osob chetnych na taka wymiane smiley

własnie w taki sam sposób ja obnizyłem swoja

zrób zdjecia zoabcz jakiej firmy sa sprezyny i ktos sie znajdzie...

Opublikowano
  • Autor

Już zamówiłem oryginalne używki dość tanio udało się kupić w bardzo dobrym stanie ;) zaraz po wymianie, umyje i cyknę fotkę. Będzie na sprzedaż może ktoś się znajdzie co audiczką tylko w lecie jeździ :D

Opublikowano

Nie wiem czy to co napisze coś da ale spróbuje.

Odległość miedzy nadkolem a środkiem felgi u mnie to ok 36cm na przednich kołach, samochód jest w sedanie.

Auto jest chyba obniżone nie mogę narazie odkręcić koła i zaglądnąć czy mam seryjne zawieszenie czy nie.

Ktoś z serią może zmierzyć u siebie tą odległość ?

Opublikowano
  • Autor

Ale w golfie czy Audi?

jesli golf to zobacz tu, masz rys. techniczne http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/volkswagen/golf/iv.html

do audi tu http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/audi/a4/b6.html