Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie CB Radio i antena do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 168,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wiesz ja osobiście własnie używam Sirio ML-145 + Midland Alan 109. Tez nie mam ASC i jakoś żyję a przy ustawionej SQ gdzies na godz 9-10 i czułość na max mam na trasie cisze i dobry zasięg (czytaj koło 10km) i tak jak mówisz na miśków na 19 kanale to i tak aż ponadto dlatego wydaje mi się że pakowanie anteny 2 czy 2,5m to jest dla normalnego uzytkownika zbytek. Jedno co jestem w stanie zrozumieć długie anteny to na ciężarówkach które łączą się z bazami na spore odległości, ale oni równiez (przynajmniej wcześniej zanim CB było dla ludu) musieli mieć pozwolenia więc z tego co wiem to i moce radyjek mieli większe. Tylko w tym wszystkim najlepsze jest to że na ciężarówkach właśnie mają krótkie antenki tylko wysoko umieszczone.

Ja jak kupowałem sprzęt to myślałem o jakiejśc własnie metrowej antenie z tym że jak zobaczyłem cenę i opinie ludzi o ML-145 to stwierdziłem że raz się żyje i będę woził taki gigantyczny ogon a tu się czasem widzi z batem ponad 2m na osobówce która i tak w 90% tych użytkowników nastawiona jest na 19" i miśków.

No ale cóż nie mi decydować za innych co kupią bo to ich sprawa można ewentualnie podpowiedzieć.:hi:

Opublikowano

Ciężarówki to z bazami raczej niespecjalnie się łączą na większe odległości. Jeśli mamy na myśli bazy samochodowe itp.

Ciężarówka sama w sobie jest wysoka. Krótsza antena na niej zamocowana i tak potrafi złoić długą antenę na osobówce. Mimo to na wielu ciężarówkach również spotkasz się z długimi antenami.

Ja mając w podobnej cenie MLke i Megawatta, nie zastanawiałbym się ani chwili.

Inni wolą dopłacić by mieć świński ogonek byle ze znakiem Presidenta. Bo to musi działać rewelacyjnie i nie szumi. A że przy okazji głuche jak pień to już inna sprawa.

Opublikowano

cb radio PRESIDENT TEDDY ASC + PRESIDENT ML-145 FV (3163824164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. co myślicie o tej aukcji? Cena w miarę ok za ten zestaw? Czy lepiej coś innego szukać. Antena ma 4m. Ile będzie mi potrzebne na tylną klapę przez bagażnik, wystarczy?

da radę wcisnąć w półkę pod kierownicą? Szerokość i głębokość jest ok, nie wiem właśnie jak z wysokością.

Opublikowano
cb radio PRESIDENT TEDDY ASC + PRESIDENT ML-145 FV (3163824164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. co myślicie o tej aukcji? Cena w miarę ok za ten zestaw? Czy lepiej coś innego szukać. Antena ma 4m. Ile będzie mi potrzebne na tylną klapę przez bagażnik, wystarczy?

da radę wcisnąć w półkę pod kierownicą? Szerokość i głębokość jest ok, nie wiem właśnie jak z wysokością.

Radio pewnie nie wejdzie od razu ale jak podrzeźbisz to da radę. A antena niema 4m tylko jak sama nazwa wskazuje 145cm :wink: dobrze przeczytaj w aukcji. Zestaw raczej ok ale co do ceny to się nie wypowiem bo się nie orientuję.

Opublikowano

Sorry źle napisałem. Kabel ma 4m :D

Antena 4m to niezły byk by był :)

Wystarczy 4m żeby pociągnąć od przodu auta na klapę przez bagażnik?

Opublikowano

Ja puszczałem w ten sposób, progiem kabel al mi fabryczny kabel pękł i zakładałem bodajże 6m kabel żeby było z zapasem. I powiem ci że jakby było 5 to by wystarczyło ale ori kabel chyba byłby za krótki żeby go tam pochować pod wykładzinami i osłonami.

Opublikowano

Ja jak u siebie puszczalem to mi wystarczyło 4m i kabel był schowany

Opublikowano

lepiej od razu kup sobie beczke o długości 3.6m i po problemie, sięga od radia z konsoli do bagażnika

cena za zestaw jest ok, ale produkty export presidenta są niskiej jakości, w tej mlce podstawa to kupa, brałbym lepiej sirio

jako antymisiek moze ok ale jest jeszcze w podobnej cenie Mtechlegend3 ktory po prostu jest lepszy :wink:

z teddym jezdze tez czasami innym autem i spełnia zadanie antymiśka tak ogólnie - radio które włączasz i działa:decayed:

Opublikowano

Chyba jednak wezmę taką antenę: ANTENA CB SIRIO AS 100 MAG + 2xGRATIS Sklep W-wa (3153109891) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ma 5/8 długość fali z tego co patrzyłem.

Do podstawowej taniej wersji z tedym powinno wystarczyć :)

Opublikowano
Chyba jednak wezmę taką antenę: ANTENA CB SIRIO AS 100 MAG + 2xGRATIS Sklep W-wa (3153109891) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ma 5/8 długość fali z tego co patrzyłem.

Do podstawowej taniej wersji z tedym powinno wystarczyć :)

5/8 fali jest na papierku. 5/8 fali to ponad 6m a te parametry to takie sztuczne troche. Jesli się zdecydujesz na Sirio to bierz Sirio ml-145. Ma bardzo dobry, mocny magnes więc jej nie zgubisz a parametry ma bardzo dobre na takie antymiśkowe używanie.

Opublikowano

A co daje 5/8 fali, że to wyznacznik?

MLka też teoretycznie 5/8 fali.

IMO, do mobila lepsze 1/4 fali.

Opublikowano

5/8 daje niby to że nadaje pod mniejszym kątem do ziemi niż 1/4 co zwiększa niby zasięg w trasie ale w mieście ponoć lepiej spisuje sie 1/4

Opublikowano

Chmarski,

ten pan dość ciekawie opisuje jak dobrać antenę oraz co oznaczają poszczególne paramtery. Ma więcej filmików w tym temacie.
Opublikowano

Ten pan to kiepski wyznacznik do czegokolwiek

Mlka lepszy pomysł wg mnie ;)

As daje rade ale teddy'iemu lepiej z dłuższą anteną

a jeśli ktoś mówi że ml145 jest za długa do bagażnika to chyba musze wrzucić fotke jak chowam swoją mlke w tym schowanku pod podłogą kufra :decayed:

Opublikowano

a jeśli ktoś mówi że ml145 jest za długa do bagażnika to chyba musze wrzucić fotke jak chowam swoją mlke w tym schowanku pod podłogą kufra :decayed:

chętnie zobaczę:naughty:
Opublikowano

chętnie zobaczę:naughty:

Proszę :decayed:

IMAG0040.jpg

jak widać leżą dwa worki :decayed: , zwinięta jak trzeba ML145, widać też leży sobie president florida :decayed: bardziej żeby coś pogrzebać w silniku czy coś :decayed: ostatnio zauważyłem że kwiatek na oknie krzywo mi rośnie i chyba wiem co zrobie z floridą :decayed:

sądze że z 5 mlek by weszło :decayed:

sory że tak późno wrzucam, ale.... nie mogłem dostać się do bagażnika :facepalm::polew: chyba coś dzieje sie z zamkiem w klapie, nie moge czasami otworzyć klapy bagażnika, jak zamykam auto nie migają kierunki i diodka w drzwiach a wszystko sie elegancko zamyka :facepalm:

Opublikowano

Jak tak sobie poleży kilka dni ,nie jest później wygięta?

Opublikowano

Ja normalnie MLkę w bagażniku wożę bez problemów :wink: