Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] JAkie świece do Audi a 4 symbol boscha lub BERU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie w sprawie świec zarowych jakie powinnam kupic do samochodu audi a 4 1.9TDI 130 KM B6

Opublikowano

parę dni temu wymieniałem świece, jak będę przy aucie to sprawdzę jaki symbol mają moje w AWX i napisze tutaj. Wiem, że są dwa rodzaje, jedne są starszej konstrukcji drugie nowszej. Jeżeli chodzi o nowsze to pytałem o beru w sklepie sobie liczą 104zł za szt (chyba im coś na głowę upadło) dlatego zdecydowałem się na NGK 46zł - ale wyjmujemy świeczki patrzymy i okazało się, że mam starszy typ, który kosztował 29zł za szt (NGK) :>

Opublikowano

Ja mam BERU GN 046 - jest to "nowszy typ" (są minimalnie dłuższe) , kupowałem u TOM77 - 180 zł za kpl.

Jest jeszcze BERU GN 855 i to jest "starszy typ" i są prawie o połowę tańsze :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki bardzo. Madoń jak będziesz miał chwilke to odpisz jakie ty masz?

Opublikowano

bratu zalatwialem bosch 0 250 202 023 za 75zl komplet. Moge ci zalatwic.[br]Dopisany: 06 Grudzień 2010, 11:51_________________________________________________Jak cos to wal na pw.

Opublikowano

tutaj numeracja w/g Etki

45cdb615b0e2e130.jpg

Opublikowano

tutaj numeracja w/g Etki

45cdb615b0e2e130.jpg

po nr ori:

BERU: GN 046 0100226482

BOSCH: 0 250 202 023

:good:

Opublikowano

tak jak obiecałem, jestem :naughty: ja mam NGK No4 Y-732J

pozdrawiam :)

Opublikowano

ja do AJM i AVF kupiłem bosch 0 250 202 046

są to świece stosowane przez serwisy. ten nowszy ( lepszy model ) różni się tym od standardowej świeczki że jest o 5mm dłuższy. dałem 25zł za sztuke

Opublikowano

ja do AJM i AVF kupiłem bosch 0 250 202 046

są to świece stosowane przez serwisy. ten nowszy ( lepszy model ) różni się tym od standardowej świeczki że jest o 5mm dłuższy. dałem 25zł za sztuke

a dlaczego lepszy? jaki ma wpływ na rozruch to, że jest świeczka dłuższa? :wink4:

Opublikowano

5mm większa długość powoduje szybsze nagrzewanie się komory spalania. ktoś to musiał udowodnić skoro beru i bosch ma w swojej ofercie takie świeczki

Opublikowano

5mm większa długość powoduje szybsze nagrzewanie się komory spalania. ktoś to musiał udowodnić skoro beru i bosch ma w swojej ofercie takie świeczki

z ciekawości pytałem po prostu, a nie dlatego, że nie wierze... a te dłuższe pasują np do mnie, skoro miałem wcześniej krótsze? Można je stosować zamiennie? :mysli:

Opublikowano

Do nr. VIN WAUZZZ8E?2?148697 mają być "krótsze" i radziłbym takie zastosować :wink4:

Opublikowano

do twojego modelu beda pasowaly 0 250 202 023 tak jak ci pisalem na pw. Sa to swieczki 97mm i na lajcie podejda. Pozdro.

Opublikowano

Do nr. VIN WAUZZZ8E?2?148697 mają być "krótsze" i radziłbym takie zastosować :wink4:

a no i o to mi chodziło, że jednak jak u kogoś siedziały krótsze to też takie należy zastosować. A jak tam założycielka tematu? - kupiła już jakieś? :wink4:

Opublikowano

powyżej tego numeru są stosowane dłuższe... więc jak są dwa rodzaje to po co kombinować jak można wsadzić to co zaleca producent i będzie latać jak ta lala...

a co do serwisów co oni montują niech pozostanie bez komentarza :gwizdanie:

Opublikowano

Czyli autor wątku powinien założyć BERU GN 855 jeżeli ma 2001 r . jak w profilu :wink4: - polecam zrobić zakup u kolegi TOM77 :good:

Opublikowano

Czyli autor wątku powinien założyć BERU GN 855 jeżeli ma 2001 r . jak w profilu :wink4: - polecam zrobić zakup u kolegi TOM77 :good:

ma 2002 z tego co widać :wink4: