Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Prośba o ocenę zgodności i stanu tarczy sprzęgła.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! (nie jestem pewien co do zgodności działu, ale postanowiłem wrzucić tutaj)

Miałem okazję za niewielkie pieniądze kupić sprzęgło (tarcza+docisk). Sprzęgło jest od audi 80 2.8 V6 Q.

Czy będzie ono pasowało do A4 B5 2,6 V6 Q? Chyba istnieje pewna zgodność, jeżeli chodzi o te silniki? Słyszałem, że powinno pasować, dlatego kupiłem, a teraz chciałbym się upewnić.

Dodatkowo załączam zdjęcia, proszę powiedzieć w jakim stanie jest tarcza sprzęgła.

Pozdrawiam.

bf864dfd5e95f45dm.jpg2544f919d314976fm.jpgaf6e5ce73a80d781m.jpg84c576c0e5d289a9m.jpg0fdcda5948a11eb0m.jpgf652b7cdafce092bm.jpg501cd995cbca5709m.jpg

* poprawiłem tytuł wątku - [lukaszr]

Opublikowano

Wogole co to za pomysl zeby zakladac uzywane sprzeglo?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, Twoja wypowiedź naprawdę pomogła. Następnym razem założę temat: "wyraź swoją opinię na temat zakładania używanego sprzęgła". Oszczędźcie sobie takich komentarzy, które nic nie wnoszą do rozmowy.

Za 5 dych to jak za darmo, docisk jest ok, więc sam docisk mogę sprzedać za ok 100 zł (dane z allegro) będzie takie "dojazdowe" - awaryjne, do czasu uzbierania hajsiwa na nowe, ponieważ moje jeszcze nie daje żadnych oznak zużycia, a nowe trochę kosztuje, więc jeżeli mi się zepsuje to nie będę miał na drugi dzień nowego.

Czy to Ci wystarczy?

Opublikowano

Moge ci pokazac fotki sprzegla ktore wyglada jak nowe a slizgalo sie.Wiec po samym wygladzie nic nie sprawdzisz.Pozatym wyglada na zajechane.

Opublikowano
  • Autor

Wygląda, czy jest? Chodzi mi o fachową ocenę. Jutro jadę z tym do znajomego mechanika i wtedy się dowiem dokładnie.

Opublikowano

Ja bym ci tego nie zalozyl,ewentualnie z nowa tarcza.

Opublikowano

Jezeli wogole to tylko z nowa tarczą

Opublikowano
  • Autor

Ok, dowiedziałem się tego, co chciałem u mechanika. Proszę o zamknięcie i przeniesienie tematu do kosza.

Opublikowano

Nie!

Żadne zamknięcie i żaden kosz, PLS.

lone_wolf, koledzy podeszli do tematu dosyć emocjonalnie (moze nie do końca potrafili pomóc, a mieli wrażenie, ze używane sprzegło to nie do końca dobra droga), ale moim zdaniem temat jest wart podsumowania (ja należę do tych, którzy jak Ty jednak kombinowaliby z używką :decayed:) - daj znać co Ci powiedział mechanik.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, za słowa wsparcia :D

To chyba jasne, że nie zamierzam tego sprzęgła montować jako drugie "niby nowe z bezterminowym czasem używania" - kupiłem je tylko i wyłącznie dlatego, iż jest w miarę ok i za całość (docisk + tarcza + łożysko oporowe) dałem 50 zł. Ma ono mi posłużyć wtedy, kiedy moje obecne padnie i nie będę dysponował kasą, aby od razu kupić nowe, a będę potrzebował samochodu. Gdy będzie mnie stać, żeby od razu kupić nowe - tak zrobię (nie jestem zwolennikiem używanych rzeczy, ale jak mus...)

Opinia mechanika - "spokojnie jeszcze pojeździ", więc nie uważam zakupu, za wyrzucenie pieniędzy w błoto. Takie małe zabezpieczenie na nagłą potrzebę.

Poprosiłem o skierowanie tematu do kosza, gdyż uzyskałem już żądane informacje, a z tego co widać to bardzo mało osób kombinuje w taki sposób, bo przecież "trzeba nowe" - niezależnie od warunków. Swoją drogą, niektórzy podeszli aż nazbyt emocjonalnie do tematu :)

Pozdrawiam!