Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czy mam podgrzewane lusterka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mozecie mi powiedziec czy mam moze podgrzewane lusterka? Zdjalem wklad lewego lusterka (ktory byl bez maty grzewczej) i to ujzalem:

dsc00150ur1.th.jpg

dsc00151jn4.th.jpg

W kodach wyposazenia mam tylko:

5RQ Right outer mirror,convex

5SL Left outer mirror,wide angle

A na tych zdjeciach widze podobne kabelki do moich podlaczone do lusterka:

http://www.planet-security-polska.info/zdjecia/podgrzewane_lusterka_B5//PICT0001.JPG

http://www.planet-security-polska.info/zdjecia/podgrzewane_lusterka_B5/PICT0003.JPG

Fotki baskecior'a ;)

Opublikowano

czyli wychodzi na to że mozesz mieć podgrzewanie lusterek, przynajmniej instalacja jest, z tym że albo poprzedni właściciel wymienił (i oszczędził) wkłady na te bez mat grzewczych, albo ich w ogóle nie było.

Opublikowano
  • Autor

No i tak sie zastanawiam czy sobie nie zamowic tych wkladow: http://allegro.pl/item258475607_wklad_audi_a3_a4_a6_a8_vw_b5_komplet_asfogrz_nieb.html

Bo stare wklady tez juz sa troche sfatygowane (maja brazowy nalot), a i na zime przydalyby sie z ogrzewaniem :).

Tylko jak sprawdzic czy te kabelki dzialaja?

Opublikowano

sprawdzic czy w kabelkach jest napięcie, lub pożyczyć od kogoś wkład z matą i zobaczyć czy będzie grzac. w jednych modelach podgrzewanie lusterek włącza sie wraz z ogrzewaniem tylnej szyby a w innych po uruchomieniu silnika.(temat o podgrzewaniu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,18336.0.html 0

Opublikowano

ja kilka dni temu zakupiłem takie wkłady jak kolega Voucher proponuje i jutro wieczorem będe je zakładał :afro: pozdro

Opublikowano
  • Autor

No i wyglada na to ze mam podgrzewane lusterka gdyz posiadam bezpieczniki nr 9 i 26.

Zamowilem juz komplet wkladow takze niedlugo przekonam sie na wlasnej skorze :).[br]Dopisany: 28 Październik 2007, 15:14 _________________________________________________No i cos nie dziala :kwasny:. Podlaczylem kable tak jak na fotkach u baskeciora i nic. Od strony pasazera probowalem raz tak, raz tak i tez nic. Szyba byla ciepla a lusterka zimne. Nie mam pojecia czemu to nie dziala....

Opublikowano

No i cos nie dziala :kwasny:. Podlaczylem kable tak jak na fotkach u baskeciora i nic. Od strony pasazera probowalem raz tak, raz tak i tez nic. Szyba byla ciepla a lusterka zimne. Nie mam pojecia czemu to nie dziala....

A jaka była temperatura powietrza ?? Bo u mnie ogrzewanie lusterek działa tylko poniżej 5 albo 4 stopni :)

Opublikowano
  • Autor

No bylo cos kolo 10* wiec i moze to przez to :wallbash:. Tylko kto mi powie jak mam podlaczyc te kabelki abym mial pewnosc ze sa dobrze podlaczone.

Opublikowano

Najprostszy sposób na sprawdzenie czy w kabelkach do podgrzewania lusterek płynie prąd to podłączenie do owych kabli żaróweczki 12w. A jeżeli chodzi o podłączenie samej maty grzewczej to nie ma znaczenia czy + będzie "na dole czy u góry " maty nie da się źle podłączyć. :) Zrób tak: podłącz żarówke zamiast maty odpal autko i włącz ogrzewanie tylnej szyby jeżeli żarówka zaświeci będziesz wiedział że instalacja jest oki... jeżeli nie to sprawdź bezpieczniki itd ... pozdr

Opublikowano
  • Autor

A co w przypadku gdy ogrzewanie zalacza sie ponizej 5* tak jak pisze gugas? :)

Wtedy zarowka chyba rowniez sie nie zapali.

Opublikowano

Hehehe musisz poczekać, aż będą przymrozki :) A tak poważnie sam nie wiedziałem, że mam ogrzewane, chciałem nawet maty założyć. Dopiero pierwsze przymrozki tej jesieni pomogły mi odkryć ten fakt :>

Opublikowano
  • Autor

Ale wyczytałem na forum cos takiego:

Ja też się dałem nabrać na te dwa kabelki. Myślałem że skoro jest instalacja to sobie zafunduję w prosty sposób grzane lusterka, ale te kabelki kończą się zaraz po wejściu w drzwi. Kostka ta jest schowana pod tym takim trójkątnym plastikiem maskującym od wewnętrznej strony drzwi.

Ja na razie temat zarzuciłem, muszę ciągnąć przewody a to trochę czasu potrzeba no i ciepła :lol:

Także dziwna sprawa z tymi lusterkami... :disgust:

Opublikowano

A jaka była temperatura powietrza ?? Bo u mnie ogrzewanie lusterek działa tylko poniżej 5 albo 4 stopni

podgrzewanie lusterek działa bez względu na temperature zewnętrzną, przynajmniej u mnie tak jest :th:
Opublikowano

U mnie tez lewe lusterko jest zawsze cieple - nie wiem czy na prawym szwaby oszczedzili czy zos w nim sie spierdzielilo.

Opublikowano

U mnie tez lewe lusterko jest zawsze cieple - nie wiem czy na prawym szwaby oszczedzili czy zos w nim sie spierdzielilo.

Sprawdz ta strone ktora Ci nie dziala, albo padla okladzina albo poprostu masz zasniedziale styki.

Ale wydaje mi sie najbardziej prawdopodobne ze przepalila sie okladzina, skoro jedno z nich grzeje caly czas to jest to bardzo prawdopodobne, powodzenia,

Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

No koledzy, u mnie jest to samo, mianowicie lewe lusterko grzeje nawet przy temp 12 stC, a lewe nie.

Muszę zrobić tak ja mówi Jocker01 i sprawdzić styki, bo to najprostsze i darmowe rozwiązanie, a jak to nie pomoże to będę dale kombinował

Opublikowano

witam! mozna tez wziasc miernik i przemierzyc sama okladzine, jezeli jest obieg to znaczy ze musi grzac, jezeli jednak miernik pokaze jakies wartosci ale nie pokaze zwarcia to znaczy ze okladzina jest uszkodzona, u mnie bylo tak ze jak podpialem miernik pod uszkodzona wykladzine to pokazywal jakies wartosci ale nie piszczal, to znaczylo ze obwod jest nie zamkniety i okladziny nie grzeja! tak lopatologicznie :D Pozdrawiam Jocker01