czarny_281 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Witam!!! Mam taki problem. Zaprowadziłem autko na wymianę oleju poprosiłem też o wykasowanie komunikatu OEL. Mechanik jednak najwyraźniej robił to po raz pierwszy gdyż zaczął kasować go na kanale 2 podając w oknie po lewej na dole wartość "0" (było "1") moje pytanie, to co on mi przestawił? Czy gonić gdzieś do elektronika żeby przywrócił ustawienia? Nie chciałbym żeby mi coś nawaliło. Aha.... na szczęście miałem swój komputer wszedłem na forum i znalazłem jak usunąć inspekcję, mechanik wpisał w kanale 5 wartość 10 (tak mu kazałem bo z forum wywnioskowałem że oznacza to 10 000 km) -dzięki zadziałało martwi mnie jednak to ustawienie które wcześniej przestawił i chyba nie cofnął do punktu wyjścia. Pomocy.
wojtek26 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 -> Kanal 02 (Serviceintervall) Rücksetzen des Serviceinterrvalls. Angezeigte Werte: 01 - Ölservice fällig 10 - Inspektionsservice fällig 11 - Öl- und Inspektionsservice fällig Anpassungswert: 00 - Öl- und Inspektionsservice löschen 01 - Ölservice löschen 10 - Inspektionsservice löschen
czarny_281 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2010 Dziękuję za odpowiedź, ale po niemiecku to ja tylko "Was" rozumiem Gość wszedł w ten sposób: [select] [17 - Instruments] [Adaptation - 10] kanał 02
Killer1984 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 google translator : Kanał 02 (przedział służbowy) Resetowanie Serviceinterrvalls. Wyświetlane wartości: 01 - usługi ropą 10 - ze względu Inspekcji 11 - Oleje i Inspekcji powodu wartość nastawy: 00 - Oleje i Kontroli usunąć 01 - Obsługa oleju usunąć 10 - Inspection Service usunąć
Rekomendowane odpowiedzi