Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Trzeszcy w kierownicy jak ocierające się o siebie gumy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem kiedy skręcam kierownicą na postoju albo przy ruszaniu to coś trzeszczy w kierownicy tak jak by jakieś gumy o siebie ocierały jest to w kierownicy nie w zawieszeniu. Słychać to trzeszczenie tak bardziej z prawej strony kierownicy.

Opublikowano

sprawdź sobie harmonijki na magłownicy czy nie są skręcone.

robileś w ostatnim czasie zbieżność :?:

Opublikowano
  • Autor

hymmm z tą maglownicą to musze do mechanika podjechać bo szczerze mówiąc to nawet nie wiem gdzie ona jest jestem zielony w mechanice hehe. a zbierzność robiłem jakoś chyba kwiecień-maj

Opublikowano

sprawdź połączenie kolumny kierowniczej z przekładnia, jest tam coś w rodzaju przegubu(nie pamiętam jak to się nazywa - jak ktoś pamięta niech nazwie fachowo - krzyżak? ), zdejmij plastiki pod kierownica - porcja smaru/WD40. U mnie ostatnio byl podobny objaw - WD40 pomogło.

Opublikowano
  • Autor

Pod samą kierownicą czy bardziej nad pedałami ?? bo w koło kierwonicy rozbierałem plastiki psikałem WD40 tam gdzie kierownica sie kręci i nic nie dało :confused4:

Opublikowano

hymmm z tą maglownicą to musze do mechanika podjechać bo szczerze mówiąc to nawet nie wiem gdzie ona jest jestem zielony w mechanice hehe. a zbierzność robiłem jakoś chyba kwiecień-maj

spojrz w to miejsce

de3daba987728790m.jpg

tam zobaczysz koncowke drazka, a zaraz za nia ta gumowa osłone. sprawdz czy nie jest zwichrowana

Opublikowano
  • Autor

sprawdziłem ta gume i wygląda ze jest wszystko wpożądku. Więc nadal mam problem z tym trzeszczeniem :kwasny:

Opublikowano

Mi w b6 trzeszczała poducha w kierownicy. Nie wiem jakim sposobem ale odkręcenie jej i przykręcenie pomogło.

Opublikowano
  • Autor

Rozkręciłem plastiki w koło kierwonicy i wygląda to jak by trzeszcało z środka kierownicy ;/ może i umnie trzeszczy ta poducha;/ boje sie troche jej wykręcać sam wiec chyba do mechaniika zaprowadze. chyba ze jest jakis bezpieczny sposób;/

Opublikowano

a sprawdziłeś czy Ci się tam lód nie nazbierał bo u mnie też trzeszczy od lodu :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

To już trzeszczało jak jeszcze nie było mrozów :confused4:

Opublikowano

bezpieczny sposób? z wyjętym kluczykiem możesz nawet odłączać poduchę ale tutaj nie musisz niczego odłączać. Odkręć śruby, lekko podnieś poduchę z wyczuciem żeby taśmy nie zerwać, ułuż ją tak jak powinna być i skręć wszystko. Cała filozofia...

Opublikowano
  • Autor

aha no to jutro sie za to zabieram. No to rzeczywiście banał ;] Mam nadzieje ze to pomoże bo naprawde wkur.... jest to trzeszczenie

Opublikowano

u mnie też coś strasznie trzeszczy, szczególnie jak trochę pojeżdżę i się już silnik rozgrzeje, jest to bardzo wyraźnie słyszalne na zewnątrz auta na wysokości mocowania MCpersona tak jakby własnie gdzies gumy się ocierały a jak była wymieniania pompka sprzęgła to mówiłem o tym. Gdzie sie dało to psikneli ale nic nie pomogło i mowili że to jakieś gumy w przekładni to raczej będą.

PS dzieję się to tylko w momencie skręcania w lewo, w prawo nic takiego nie jest słyszalne.

Opublikowano
  • Autor

U mnie nie słychać tego na zewnątrz tylko w środku przy samej kierownicy. Ale jutro daje autko do mechanika(czyszczenie turbo hehe ) to odrazu zajrzy do tej kierownicy to napisze co było[br]Dopisany: 20 Grudzień 2010, 21:46_________________________________________________Auto wyjechało z warsztatu remont (czyszczenie turbo, przegub, olej, filtry) zrobione ale mechanik nie zdążył przed świętami zrobić tej kierownicy tylko powiedział ze to jakieś gumy o siebie ocierają;/ wie ktoś może co to za gumy mogą ocierać o siebie w kierownicy ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja właśnie nie wiem co to może być, u mnie jest podobnie tylko kierownica nie skrzypi codziennie, wydaje mi się że jak jest mokro na dworze i gdzieś tam dostaje się woda to zaczyna skrzypiec przy skręcaniu :confused4: