Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Luzy na dzwigni zmiany biegow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jak zlikwidowac luzy na lewarku zmiany biegow,ogolnie biegi wchodza dobrze ale dzwignia lata jak zyd po pustym sklepie.

Opublikowano

Sprawdż 2 rzeczy:

1. Czy nie masz luzów w zawieszeniu przednim? ( u mnie też lewarek latał jak były luzy w zawieszeniu, po wymianie wahaczy znacznie mniej)

2. poduszki pod silnikiem i skrzynią ( Będę na dniach wymieniał bo mam minimalny luz lewarka ale u mnie nie to jest głównym powodem wymiany poduszek)

Opublikowano

Sprawdż 2 rzeczy:

1. Czy nie masz luzów w zawieszeniu przednim? ( u mnie też lewarek latał jak były luzy w zawieszeniu, po wymianie wahaczy znacznie mniej)

2. poduszki pod silnikiem i skrzynią ( Będę na dniach wymieniał bo mam minimalny luz lewarka ale u mnie nie to jest głównym powodem wymiany poduszek)

.. :blink:

Sprawdź dokręcenie wodzika zmiany biegów, tulejki gumowo-metalowej wodzika a na końcu sprawdź plastik pod mieszkiem te kulke i resztę.

Opublikowano

Sprawdż 2 rzeczy:

co ma piernik do wiatraka?? :naughty:

dokładnie tak jak pisze motor

u mnie było podobnie,lecz musiałem wymienić cały lewarek,ciekaw jestem czy nie ma zestawu naprawczego do dzwigni zmiany biegów?? :naughty:

bo z tego co pamiętam to do golfa było takie cuś...

Opublikowano

U mnie luzy sie zminimalizowaly wczoraj po wymianie silownika sprzegla i pompy sprzegla-ale czy u ciebie pomoze-to ja nie wiem:D

pzdr

Bartek

Opublikowano

Sprawdz to co sugeruje motor ale zurzycie tych elementów mało pradopodobne raczej. Jest tam śrubka do regulacji - może jest przestawiona.

Opublikowano

Sprawdż 2 rzeczy:

... :blink:

U mnie taki powód był więc dlatego napisałem to co napisałem!!!

.. :blink

Opublikowano
  • Autor

Witam ,dzieki za informacje,mialem juz kiedys cos takiego i byl to jakis plastkik pod dzwignia zmiany biegow,musze sprawdzic w ETCE czy jest cos takiego do Audiczka.

dzieki

Opublikowano

W audi jest taki plastikowy przegób "jabłkowy" ale nie sądze by to mogło być uszkodzone.