Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGB] Auto samo hamuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak to nazwać ale już brakuje mi pomysłów wiec proszę mądre głowy o pomoc

Podczas jazdy słychać "cykniecie" przekaźnika pod kolumna kierownicy i w tym momencie słychać jak klocki trą o tarcze. po sekundzie słychać drugie cykniecie i heble odpuszczają. Jak hamuje, to w ostatnich sekundach przed zatrzymaniem samochodu, zaciski łapią na maxa i jest takie szarpniecie.

Czujniki ABS pokazują te same prędkości na poszczególnych kołach, G85 też reaguje i pokazuje promień skrętu.

Wziąłem na podmiankę sterownik ESP i dalej jest to samo. zauważyłem że są dwa c**jostwa pod siedzeniem od ESP, drugie to "ZSB duosensor ESP". Co to jest i za co odpowiada? Nie mam skąd podmienić żeby sprawdzić czy to on świruje :-(

Dzisiaj znowu założę stary sterownik, zakoduje i zobaczę czy coś się zmieni ale raczej wątpię. Spróbuje tez ponownie skalibrować G85.

Na vagu żadnych błędów związanych z heblami nie ma.

Dawajcie jakieś pomysły co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny

Opublikowano

Podczas jazdy słychać "cykniecie" przekaźnika pod kolumna kierownicy i w tym momencie słychać jak klocki trą o tarcze. po sekundzie słychać drugie cykniecie i heble odpuszczają.

z jaką częstotliwoscią to sie odbywa ????

Opublikowano
  • Autor

caly czas

Opublikowano

Sprawdź na Vag-u jakie prędkości pokazują wszystkie czujniki ABS podczas tego lekkiego hamowania w czasie którego występuje ta usterka. Powinny tą samą. Wyjmij czujniki i wyczyść je, być może są zabrudzone lub połapały opiłki metalu które zakłócają odczyty. Jak nie pomorze, wymień cały płyn w układzie hamulcowym na nowy i porządnie odpowietrz.