Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Nie grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Założyłem LPG miesiąć temu i wypluło mi cały płyn chłodzący ze zbiorniczka-luz pojechałęm do mechaniora spuścił resztę płynu i zalał nowy. Odpowietrzony za pomocą metody-odkręcania korka pare razy. Wyjechałem z zakładu ale w aucie nie grzało-wróciłem mówię że nie grzeje- kazał przełączyć na benzynę i zaraz będzie grzało-tak zrobiłem i grzało prze miesiąc-dzisiaj znowu nie grzeje- pewnie jak przełącze na benzynę zagrzeje silnik , znowu zacznie grzać- chodzi mi o przyczynę braku ciepłego powietrza?? gdzie zatyka układ? jak przepchać?? żadnego błedu przy odpapaniu nie mam :no:.

help[br]Dopisany: 15 Grudzień 2010, 14:50_________________________________________________nie ma mocarza który wiedziałby co czynić? :mysli:

Opublikowano

jedź do tego co zakładał LPG z reklamacją :wink4:

Opublikowano
  • Autor

i tak mam jutro podjechać-tylko jaka jest przyczyna żę auto nie grzeje?? wszystkie węże ciepłe temperatura silnika 90C na desce :confused4:[br]Dopisany: 16 Grudzień 2010, 21:05_________________________________________________może być winny dziurawy zbiorniczek na płyn chłodzący??

jak dokręcam korek płyn skądś leci ale nie z korka :no:

Opublikowano

zle podlaczyli przewody z plynem chlodzacym

jedz do nich na reklamacje i niech sie martwia

Opublikowano
  • Autor

ale ja gaz zakładałem miesiąc temu i dopiero teraz takie czary się dzieją- no nic dzisiaj jadę i tak więc jak spiepszyli niech poprawią

Opublikowano

... jak spiepszyli niech poprawią

Dokładnie :good:

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj znowu przejechałem może z 5km za miasto i zaczęło grzać i bądz tu mądry-gazownik mówi że wszystko jest ok

Opublikowano

a błędy w klimie ?

Opublikowano
  • Autor

nie ma-może być wina płynu chłodzącego że nie grzeje-złą temperaturę ma na te mrozy-to jakiś uniwersalny jest :confused4:

Opublikowano

wiem tylko że ma być G12 (+ lub ++)

Opublikowano
  • Autor

właśnie że ma być g12 dowiedziałem się po fakcie-płym mi ściekł i musiałem coś szybko zalać-i wcisneli mi taki szit

Opublikowano
  • Autor

wyczaiłem dzisiaj że grzeje jak mu dam wyższe obroty- na luzie leci zimne powiertrze a jak jadę po wyżej 2.5tyś obrotów leci ciepłe powietrze :szukaj:

Opublikowano

Jeden choy co wlejesz moze i na wodzie jezdzic i bedzie grzalo. Spuszczacie sie nad jakimis literkami plynu jakby to mialo jakies znaczenie. Cos popierdolil i gdzies jest zapowietrzone skoro po przegazowce zaczyna grzac to nie szukajcie przyczyny w elektronice czy plynie!

Moja rada tak jak twojego mechaniora : jezdzij na benzynie bedzie grzalo :polew:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

jeżdzę w szaliku :polew: :polew:

gadałem z szefem zakladu i mają poprawiać dzisiaj.

diagnoza- skończyła się pompa wody :wallbash: :wallbash:[br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 10:58_________________________________________________nowa diagnowa-walnięta uszczelka pod głowicą :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

i tu moje pytanie ile powinna kostować wymiana tej uszczelki???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koszt uszczelki to w granicach 200zł plus planowanie jakieś 150zł.

Miałem takie same objawy nawet u mnie jest już zrobiony remont kapitalny silnika ze wszystkimi szlifami a Audi jak chce to grzeje. Na wolnych obrotach bardzo słabo podczas jazdy dobrze ale nie zawsze i czasami nawet nie przełącza na gaz juz nie mam cierpliwości za wszystkie naprawy kupiłbym z salonu,. Powodzenia i dużo cierpliwości życzę

Opublikowano
  • Autor

już NOSB układ odpowietrzył (ośmieszył jednego z lepszych mechaników w Ostro- albo koleś tak to olał albo jest mega naciągaczem) i obyło sie bez wymiany uszczelki.

Kolego next time zerknij na datę ostatniego wpisu :naughty: :gwizdanie:

Opublikowano

Ja od kilku slyszalem ze audi sie samo odpowietrza... :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Ja od kilku slyszalem ze audi sie samo odpowietrza... :gwizdanie:

Miszczu :notworthy:
Opublikowano

nie pytol ja to ch%^a sie znam wiem tylko to co przerobilem.