Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Uszkodzony slizg gorny wałko rozrzadu w 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i mam niezly problem,mechanik ktory podjal sie wymiany w silniku kilka rzeczy m.in mial wymienic mi rozrzad, wszystko juz prawie bylo ok dzwoni do mnie i mowi ze przy skladaniu uszkodzila mu sie jedna zcesc- pekla a mianowicie powiedzial ze jest to tzw ślizg górny wałków rozrzadu i powiedzial ze one pekaja ale chyba samo by nie peklo? Gdzie to moge dostac? ile to moze kosztowac? Mam problem bo podobno ciezko dostac pojedyncza czesc i raczej kupuje sie z calym napinaczem lancuszka rozrzadu a koszt to podobno 130 Euro masakra, prosze o pilną pomoc[br]Dopisany: 30 Październik 2007, 12:10 _________________________________________________Ślizg górny łańcuszka łańcuszka rozrzadu- kto ma dojscie do czesci? a moze uzywane? :/

Opublikowano

zanim zabierzesz sie za wymiane czegokolwiek dowiedz sie lepiej czy to było z winy mechanika :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Tylko jak mam dojsc do tego czy to jego wina? :/ male szanse:/

Opublikowano

przede wszystki dowiedz sie co to za część i w jaki sposób może ulec uszkodzeniu :wink4: na forum może ci ktoś podpowie bo ja pierwszy raz o czyms takim słysze :kox: jeśli nie to idz do innego warsztatu i zacznij gadke o tej części i że w jaki sposób to może ulec uszkodzeniu i czy przez błąd mechanika podczas robienia rorządu - nie wspominaj że przy wymianie rozrządu przez innego mechanika uległo to uszkodzeniu :wink4:

osobiśćie wydaje mi sie że to z jego winy było bo sam to ujął "przy składaniu" więc cześć ta nie była zepsuta zanim sie za to wziął a poza tym za coś sie w końcu im płaci czyli za robocizne wiec wniosek nasuwa sie sam - zapłaciłeś mu za robote więc on za nia odpowiada :naughty:

Opublikowano

A moze chodzilo mu o slizg po ktorym idzie lancuszek laczacy walki rozrzadu "gorny"?

Opublikowano

pewnie chodzi mu o napinacz zj***l jak zakladał powinien obrócić wałem dwa razy i sprawdzić znim odpali dowiedz sie konkretnie

Opublikowano
  • Autor

tak chodzilo o slizg gorny po ktorym idzie łancuszek rozrzadu,mechanik wzial to na siebie i zamowil urzywany slizg za 100zl inaczej trzebaby bylo wymieniac calosc-napinacz koszt 130 Euro ...

Opublikowano

To chociaz tyle, ze mechanik sie przyznal do bledu i zrobil to na swoj koszt.

Opublikowano

miejmy tylko nadzieje że ta używaka będzie służyć :wink4: próbowałeś z nim walczyć o nówke ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

nowki sie nie dostanie, tylko caly kompoletny napinacz, kupil z gieldy dolnoslaskiej od goscia ktory mial sporo czesci do 1.8 T , jest ok:)