Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Zimówki Dunlop Winter M3 czy Goodyear Eagle 195/65/15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam możliwosc kupienia w/w opon odemnie z pracy z magazynu za 158 zł/szt z tym że opony są z 2004r

co o tym myslicie ? i które byłyby lepsze ?

pozdro

Opublikowano

jeśli już to M3. to są nówki czy uzywane? trochę stare już 9 wiekowo więcej jak na 2 sezony się nie nadają) ale lepsze to niż nic.

Opublikowano
  • Autor

jeśli już to M3. to są nówki czy uzywane? trochę stare już 9 wiekowo więcej jak na 2 sezony się nie nadają) ale lepsze to niż nic.

nowe, tylko własnie troche przeleżały

co to znaczy 9 wiekowo ?

jak na jeden sezon to lipa :kwasny:

dołoze 10 zł do sztuki i mam Debice frigo

Opublikowano

Lepiej doluz troche wiecej i odpusc sobie Debice.

Opublikowano

Ja bym brał M3 bo to naprawde dobre opony :) A to że są z 04 roku to jeszcze nic nie znaczy , ważne jak były przechowywane.

Opublikowano

Ja bym brał M3 bo to naprawde dobre opony :) A to że są z 04 roku to jeszcze nic nie znaczy , ważne jak były przechowywane.

Dużo znaczy bo guma z czasem traci swoje właściwości.. jeżeli leżały 3 lata.. to 2..3 lata jeszcze pojeżdzą.. dłużej na pewno nie..

Opublikowano

może nie są pierwszej młodości ale nie przesadzajmy, w końcu to nie jest jedzenie :decayed:

brat jeździ na 12-letnich w lecie i daje radę, żadnych pęknięć,wybrzuszeń i auto się trzyma nawierzchni jak ta lala :afro:

Opublikowano

tak rob tylko latem to jest inna sprawa. opony zimowe maja specyficzna mieszankę i przez co szybciej tracą swoje właściwości niż letnie. tak po 5 latach niezależnie od stanu bieżnika powinno się je wymienić.

Opublikowano

Okres że tak powiem "przydatności do spozycia opon" podawany przez firmy oponiarskie to 7 lat .Więc prosty rachun ze 3 sezony polatasz......Tak na marginesie zawsze dunlop jeszcze raz dunlop to są poprostu dobre opony.

Opublikowano

podejrzewam, że to siedem lat podane przez firmy oponiarskie to częściowo napędzanie rynku zbytu :gwizdanie:

Opublikowano

Oczywiście wciska sie nam rózne brednie ,jednak nie w przypadku tych 7 lat.To jest czas od momentu produkcji DOT i określa mozliwosci ich przechowywania kiedy to opony są uważane za spełniające normy jakościowe.Naturalnie wskazuje sie na metody przechowywania i inne takie. Natomiast niema ram czasowych co do ogumienia juz zamontowanego w aucie, bo tutaj działa już masa czynników i żaden producent Ci nie powie i nie zagwarantuje konkretnego okresu uzywania opon.Wiadomo jeden kasuje komplet w jeden sezon ,inny w 5 nie ma reguły.

Opublikowano
  • Autor

no własnie ja nie jezdze az tak dużo także te opony miałbym przez pare sezonów i nie wiem teraz czy warto jej kupic[br]Dopisany: 01 Listopad 2007, 19:17 _________________________________________________wziołem te dunlopy :th:

Opublikowano

no to wszystko jasne. gratulacje i niech się dobrze sprawują. zamykam.