Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Podczas skanowania Vag Miga kontrolka hamulca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. uporalem się z siwatlami stopu zaniepokoil mnie kolejny problem a mianowicie, gdy podlacze pod vag i skanuje abs to zaczyna migac kontrolka hamulca swieci sie abs i esp i napis BREMSE troche popiszczy i przestanie podczas jazdy nic sie nie wlacza tylko podczas skanowania vag. Mial ktos podobny problem? Bledow Vag nie wykazuje tutaj sa logi:

VAG-COM Version: Release 409.1-S

Control Module Part Number: 8E0 614 517

Component and/or Version: ABS/ESP front D1320

Software Coding: 04255

Work Shop Code: WSC 06435

No fault code found.

Opublikowano

zawsze tak jest podczas skanowania hamulców,nie masz co sie przejmować

Opublikowano
  • Autor

hmmm ale jak biore auto scan to jest to samo zatrzymuje sie na 03 czyli abs zaczyna pikac i przetsaje skanowac.... czyli chyba jednak cos nie tak;/

Opublikowano

a wejdz w ABS bez scanowania

jest info ze sterownika ????

Opublikowano
  • Autor

hmmm bez scanowania?? sorki ale nie bardzo wiem jak to zrobic?:D

Opublikowano

nie wchodzisz w autscan tylko od razu w ABS

Opublikowano
  • Autor

select---> ABS Brakes ---> i dzieje sie tak jak mowilem zapalaja sie kontrolki i miga BREMSE na desce

Opublikowano

no i ok

pokazuje nr sterownika ????

zrób test elementów wykonawczych

Opublikowano
  • Autor

tak numer pokazuje normalnie laczy sie ze sterownikiem. test elementow wykonawczych? jestem nowy w tym temacie i dopiero sie ucze;) dlatego moglbys opisac jak to zrobic?:)

Opublikowano

wchodzisz w ABS

jak wyswietli nr sterownika i inne informacje na dole masz okienko Test Elementów Wykonawczych

w polskiej wersji jezykowej masz VAG-a????[br]Dopisany: 19 Grudzień 2010, 13:51_________________________________________________http://www.vcds.eu/downloads/Instrukcja%20obslugi%20oprogramowania%20VCDS.pdf

Opublikowano
  • Autor

wlasnie mam w angielskiej;/ bo polskiej nie moglem znalezc.. moze wiesz z jakiej stronki dorwac polska wersje?:) ale zaraz bede probowal szukac w wersji angielskiej...

Opublikowano

masz u góry link

Opublikowano
  • Autor

wlasnie wchodzilem na ta stronke tylko moj kabel nie obsluguje chyba tej wersji.. chyba tylko dziala do wersji 409-1. ale poczytam o tych testach elementow wykonawczych i postaram sie zrobic i wtedy tu sie odezwe. dzieki[br]Dopisany: 19 Grudzień 2010, 14:01_________________________________________________probowalem zrobic ten test elementow wykonawczych i wyskoczyl napis "output test sequence complete" ale nic poza tym sie nie wyswietlilo tylko calyczas mogala kontrolka abs i swiecila sie kontrolka esp ja wcisnalem gotowe i wyszedlem z funcjii tryz razy piknelo i zaswiecilo sie BREMSE no i tyle;) a moze podczas skanowania abs/Brake rzeczywiscie tak ma byc ze kontrolki sie swieca i zasweici sie Bremse i zniknie?? jak u was jest podczas skanowania ABS??

Opublikowano

mam tak samo

może sterownik ci padł ???? :mysli: :mysli:

Opublikowano
  • Autor

i tez swieca sie te kontrolki i piszczy BREMSE jak scanujesz abs??

Opublikowano

U mnie jak robie auto scan to też mam piknięcie, kontrolka ręcznego i ikona na dużym wyświetlaczu, ale żadnego napisu nie mam (samochód na rynek PL). Jak łącze się bezpośrednio z ABS to chyba też tak samo mam, ale dokładnie nie pamiętam

Opublikowano
  • Autor

sprawdzalem u kolegi i tez tak bylo takze chyba tak musi byc:) Dzieki chlopaki!! temat uwazam za zamkniety. pozdro