Gość igor-s Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam Mam w audi centralny gazowy jak na ten rocznik przystało. Chciałbym zamontować otwieranie i zamykanie drzwi na pilota(np w kluczyku) 1. Mam zwykły kluczyk a chciałbym np. scyzoryk Czy są takie scyzoryki na zwykły kluczyk? 2. Na allegro są komplety z siłownikami, ja już siłowniki mam więc co potrzebuję ? 3. Jeśli to tylko jakaś centalka to czym sie sugerować przy kupnie? Zależy mi na prostym montażu, gdyz będę robił to sam. Chciałbym ułatwić sobie zycie ale czy warto. Bo jak wiecie zamykając drzwi kluczem i przytrzymując go domykają się szyby. Czy są w centralkach opcje tego typu? Czekam na posty bo niebawem chciałbym kupić bedąc w polsce
Jacob555 Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Są opcje tego typu, co więcej są nawet takie opcje, jak otwieranie samego bagażnika, zapalanie świateł na dojście, "odnajdywanie" samochodu na parkingu itd., ale każda taka opcja to juz coraz bardziej skomplikowany montaż. A co do tego, czy można zaprogramować pilota w kluczyku, to sam szukam odpowiedzi na to pytanie.
Gość igor-s Opublikowano 17 Lutego 2011 Opublikowano 17 Lutego 2011 kupiłem na własą rękę na allegro centralkę, jestem po wstępnym montażu ( działa otwieranie drzwi z pilota kluczyka) brakło mi czasu na odnalezienie połącznia domykania szyb ale wiem że jest to możliwe. Do tego padł mi 1 stycznik koło pompki i podłączenie tak na super odbiegło wiec w czasie, w tym tygodniu może juz bedzie, musze tylko pociągnąć kabel, od pompki gdzieś pod kokpit by tam się podłączycz od przerywacza kierunkowskazów (lub na wejście gdzieś na kierunki) i do silniczka od drzwi by działało domykanie szyb i sygnalizowanie mnie o załączaniu centralnego przez kierunkowskazy. Troche roboty jest. Choćby to że najpierw chciałem zamontować centralkę koło pompki, bo tam mam wejscie na kierunki też. ale by podłączyć się pod szyby muszę ciągnąć kabel. czyli na 1 wychodzi. W centralce jest LED (imituje alarm ) wiec wyprowadze ją albo przy zamku drzwi kierowcy albo gdzieś na pulpicie co przemawia za tym by była w aucie nie w bagażniku. poinformuje jak mi poszło.
Rekomendowane odpowiedzi