wyder Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam, mam problem dzisiaj rano jak próbowałem opuścić szybę kierowcy (auto stoi na dworze) coś "pyknęło" i teraz już szyba (nawet po odmrożeniu) się nie opuszcza słuchać jak chodzi silnik. Jak "niby ją opuszczę" (szyba stoi w miejscu) i kliknę na podniesienie szyby to słychać silnik i pewnym momencie słychać jakby wlanięcie w dolny róg szyby (po drugiej stronie jak lustro). Proszę o poradę (
wrclaguna Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 z pewnoscia poszedl plastik w mechanizmie i linka spadla
wyder Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 proszę o jakieś info jaki to plastik i linka (czy kupię w aso ewentulanie numer kat.) Jak dostać się tam umiem ponieważ wymieniałem sobie listwy ozdobne
andy_sky Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 najpierw rozbierz boczek i zrób zdjęcia co poszło
wyder Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 oki dzisiaj po 17 rozbiorę boczek i porobię fotki [br]Dopisany: 29 Grudzień 2010, 12:36_________________________________________________Poszedł trojkąt w na szybie (są dwa) niestety musiałem kupić nową szybę, problem rozwiązany koszt 100zł ;/ Pzdr
andy_sky Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 oki dzisiaj po 17 rozbiorę boczek i porobię fotki [br]Dopisany: 29 Grudzień 2010, 12:36_________________________________________________Poszedł trojkąt w na szybie (są dwa) niestety musiałem kupić nową szybę, problem rozwiązany koszt 100zł ;/ Pzdr jaki trójkąt i czemu się tak stało :?:
wyder Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2010 Na dole szyby są trójkąty (2) która są na stałe przyklejone do szyby jeden z nich pękł (trójkąty są przymocowane na śrubach do prowadnicy). Stało się to przez zmęczenie materiału (drugi trójkąt tez był w opłakanym stanie). na tej aukcji: http://allegro.pl/szyba-drzwi-audi-a4-b6-b7-fotochrom-prawy-przod-i1350334619.html Widać na dole takie trójkąty (o nie chodzi)
andy_sky Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Na dole szyby są trójkąty (2) która są na stałe przyklejone do szyby jeden z nich pękł (trójkąty są przymocowane na śrubach do prowadnicy). Stało się to przez zmęczenie materiału (drugi trójkąt tez był w opłakanym stanie). na tej aukcji: http://allegro.pl/szyba-drzwi-audi-a4-b6-b7-fotochrom-prawy-przod-i1350334619.html Widać na dole takie trójkąty (o nie chodzi) ach rozumiem chodzi o mocowanie szyby, stało się to pewnie przez mróz, który przyblokował szybę, a plastiki są dość kruche na mrozie
wyder Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2010 Nie sądzę, i odrazu mówię jeżeli szyba wam w połowie zwalnia a później przyspiesza (podczas zamykania czy otwierania) to na 80% właśnie jeden trójkąt pękł (teraz moja nowa chodzi ślicznie)
Rekomendowane odpowiedzi