Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wycięcie katalizatora? Co to za katalizator?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przymierzam się do wycięcia katalizatora. Tylko u mnie jest jakiś inny niż te, które widziałem na forum przy okazji czytania różnych tematów związanych, i na allegro.

Foto poniżej:

3853e4de3ba9750dm.jpg

Może ktoś orientuje się lub ma/miał taki u siebie czy to jest normalny kat czy jakiś zamiennik?

Chciałbym się zorientować przede wszystkim czy jest szansa, że da radę to jeszcze sprzedać i coś odzyskać kasy.

Co polecacie w ogóle, wyciąć stary i wspawać rurkę, czy może lepiej kupić jakiś gotowy zamiennik typu gruchota? jakie różnice w kosztach będą?

Opublikowano

ciekawy masz tam wynalazek ...... czegos takiego nie widziałem jeszcze. Odnosnie wycinania ....wycinaj i wstawiaj rurkę, po 200 - 300 tys jest juz bankowo przypchany (jesli to kat :decayed: )

Opublikowano
  • Autor

właśnie nie wiem tak naprawdę co to jest i dopóki nie zdejmę to pewnie się nie dowiem, chyba, że ktoś może jeszcze napisze jeżeli miał do czynienia z takim wynalazkiem.

Zniknąć to na pewno to zniknie, będzie zamiennik gruchota wstawiony, a z tym zobaczymy co się da zrobić. jak nic to będę miał na przeglądy, jakby mi marudzili. Zawsze będę mógł powiedzieć, że już kupiłem na wymianę kata i czeka na instalację :tongue4:

Opublikowano

WITAM ten katalizator to jest Firmy BOSAL to jest już zamiennik i na pewno będzie miał wkład metalowy i za to kasy nie będzie około 30 zł max 50 zł :hi:

Opublikowano
  • Autor

no i wszystko jasne :)

Dziękuję serdecznie za informacje, przynajmniej teraz wiem na czym stoję.

Opublikowano

kolego a ja ci mówię że to zamiennik kata bosala wymontowywałem takie z aut i sprzedawałem i szły z innymi po równych cenach :hi:

Opublikowano
  • Autor

Matius, dzięki za informacje!

Opublikowano

WITAM ten katalizator to jest Firmy BOSAL to jest już zamiennik i na pewno będzie miał wkład metalowy i za to kasy nie będzie około 30 zł max 50 zł :hi:

z ciekawosci w kacie bosala jest tyle samo monolitu co w ori katach?? bo mam kolesia co placi za wage a nie za to z czego jest kat a gdzies mi sie po garazu wala podobny i niewiem czy oplaca sie rozbierac...

Opublikowano
WITAM ten katalizator to jest Firmy BOSAL to jest już zamiennik i na pewno będzie miał wkład metalowy i za to kasy nie będzie około 30 zł max 50 zł hi

miałem taki sam w B6... chcieli mi dac 20 zł za to...