Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Uszkodzona cewka zapłonowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,ostatnio podczas wymiany dwóch fajek które wychodzą bezpośrednio z cewek,jedna z cewek rozsypała mi się w rękach,

a na drugiej cewce też widać ślady pęknięć,sparciała obudowa czarna plastikowa cewki.

Muszę kupić dwie cewki i mam pytanie, czy ktoś się orientuje czy jest możliwość zakupić same cewki bez modułu?

I gdzie najlepiej zakupić taką cewkę,aby za dużo nie przepłacić. Najlepiej żeby była Boscha bo taka jest obecnie.

Proszę o informacje

Pozdrawiam

Opublikowano

chodzi ci o te gumki ja się kiedyś dowiadywałem i sprzedawca sciągnoł mi co innego... i powiedział że to jest nie do dostanie pojehcąłem na szrot i dostałem tą gumkę za darmo i auto odrazu lepiej chodziło :hi: będę sledził temat czy da się je kupić bo chętnie bym kupił te dwie długie co wychodzą bezposrednio z cewki

Opublikowano
  • Autor

chodzi ci o te gumki ja się kiedyś dowiadywałem i sprzedawca sciągnoł mi co innego... i powiedział że to jest nie do dostanie pojehcąłem na szrot i dostałem tą gumkę za darmo i auto odrazu lepiej chodziło :hi: będę sledził temat czy da się je kupić bo chętnie bym kupił te dwie długie co wychodzą bezposrednio z cewki

Nie chodzi mi o te gumki jak piszesz (nasadki na świece,fajki) tylko o cewkę zapłonową.

Te nasadki kupisz bez problemu w sklepie,a gość ci pieprzy głupoty że tego nie dostaniesz,ja za nie zapłaciłem ok 100 zł,ale teraz mam problem z cewką ponieważ podczas ściągania tych nasadek jedna z cewek się rozsypała i teraz muszę kupić cewkę :(

Dodam że robiłem to na mrozie i być może dlatego się rozsypała cewka.

Opublikowano

kolego nową cewke do adr na allegro za ok 500zł (SZOK) poszukaj używki :hi: no chyba że masz hajs a za info dzięki o fajkach będę szukał na wiosne :hi:

Opublikowano

kolego nową cewke do adr na allegro za ok 500zł (SZOK) poszukaj używki :hi: no chyba że masz hajs a za info dzięki o fajkach będę szukał na wiosne :hi:

jak założę Bremi lub Beru to mi błąd wywalać będzie??? oby nie....

Opublikowano
  • Autor

Za 500 zł to by jeszcze tanio wychodził w porównaniu z ceną z Intercarsu 1400 zł :shocked:[br]Dopisany: 30 Grudzień 2010, 23:26_________________________________________________ Zakupiłem nową cewkę Bosch za 860zł :cool1: następnym razem to się zastanowię nad kupnem silnika z aledrogo za tą cenę :gwizdanie:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

panowie mam ten sam problem cewka świeci i auto pracuje nierówno . Kupiłem na szrocie używkę ale po miesiącu było to samo szukałem w sklepach i znalazłem : HUCO za 700zł BOSCH za 1040 zł a ori 1300zł i pytanie czy ktoś zna tą tańszą cewkę bo na ori to nie mam kasy :disgust:

Opublikowano

kolego szukaj dobrej używki bo niestety ceny tych cewek są masakryczne :hi: jak się cieszę że moja jeszcze ładnie pracuje :hi:

Opublikowano

witam. napotkałem ten temat i mam pytanko? musiałem wymienić kopułkę na przewody bo przy wymianie przewodów jeden styk ułamał się. kupiłem podobną choć nie bosch-a i problem bo nie mam iskry. Wyjełem ją więc i załozyłem starą bez podkładki plastikowej co tam sie znajduje, podpiełem jeden przewód i iskra była, załozyłem podkładke i podpiełem by zapalić w celu doładowania aku i nic ani się nie zajaknie. jutro założe nowa bez podkładki bo dziś sie nie wyrobiłem. ( zaczeło sie od tego że odpaliłem auto i po 2 km zaczeło pływać na obrotach, i zgasło, kreciłem i nic na pych nic, po około godzinie na pych zapalił ale postrzelał troche. i teraz wogle nie pali. Wymieniłem przewody i palił, swiece są nowe. Palił nawet na zimnym na te 3 gary. teraz nic. Może ktoś wie co nawaliło lub gdzie ja nawaliłem. POMOCY O KOLEJNOSC PODŁĄCZENIA KABLI OD LEWA GÓRA WEDŁÓG WSKAZÓWEK ZEGARA.