Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Problem z rozrusznikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś rano wsiadłem do auta próbuje odpalić a tu cisza rozrusznik sie nie odzywa, miałem już kiedyś coś podobnego ale mu przeszło samo. Teraz jest tak że przekręcam kluczyk i rozrusznik się nie odzywa wogóle, czasem przekręci i odpali jak przytrzymam w pozycji do odpalania kluczyk dużej tak ok 15 s ale nie sporadycznie. Miał ktos podobny problem.

Zaznaczam że aku 100% dobre pzd :a4fan:[br]Dopisany: 06 Listopad 2007, 13:29 _________________________________________________Można zamknąć problemem był zardzewiały wyrzutnik nie odbijał do końca i nie nie pozwalał na ponowne załączenia rozrusznika.

Opublikowano

siema u mnie tez mały problem z rozrusznikiem ale troche inny bo nieraz nie kręci tylko słychac taki gwizd byłem w tej sprawie u fachowca sie dowiedzieć i prawdopodobnie bendix jest do wymiany dzis juz wykręciłem rozrusznik a jutro jade z nim do naprawy to się okaże co dokładnie sie wysrało!!! co do wyjęcia to jest troche roboty bo dostęp jest kiepski i musiałem wykręcić sprężarke od klimy ale ogólnie nic trudnego

Opublikowano
  • Autor

Ja nie mam klimy więc wykręcenie na kanale to 5 min roboty :> jak świst słychać przy kręceniu to może tulejki padły i trze. Daj znać jakCię zanchor sprzęt zbada pzdr :a4fan:

Opublikowano

siema! rozrusznik juz naprawiony i zamontowany teraz aż milo posłuchac jak odpala auto bo wcześniej odgłos byl nieciekawy!! a co do naprawy to gosciu mi wymienił bendix,szczotki bo juz sie konczyly i tulejki za całośc zapłaciłem 130 zeta :thumbup:

Opublikowano

U mnie raz na jakiś czas przerwie przy odpalaniu i zaczyna świstać, jak skończy sie krecić słychać stuknięcie. Pewnie też bendyks

Opublikowano

100% bendix do wymiany u mnie bylo tak samo ale teraz jest :thumbup:

Opublikowano

kurna wsiadam rano do auta ja za kluczyk a tu cisza :shocked: myslalem ze to aku zero ale nieee aku pelne wiec zadzwonilem do mechanika czy na pych mozna zapalic diesla, powiedzial ze tak wiec wzielem burakow z pod sklepu :drunk: pchneli i zatrybilo, myslalem ze to przewod zasilajacy spadl z rozrusznika wiec ja za klucze ale patrze ze wsio ok :rant: nie wiecie co to moze byc??? prosze o odp :mysli:

Opublikowano
  • Autor

U mnie tak było jak się wyrzutnik zacinał po prostu nie wracał do samego końca i przy kolejnym odpaleniu po przekręceniu kluczyka było słychać tylko cyk i po puszczeniu cyk i cisza. Silnik ani rozrusznik ani drgnął. Doraźnie pomagało walniecie w rozrusznik młotkiem żeby odbiło i wsio było ok do następnego zacięcia. Teraz wyrzutnik nowy i po problemie:) pzdr :a4fan: