Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jakie mogą być "obrażenia wewnętrzne" po wczorajszej stłuczce?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jihad troche mnie oswieciłes w tej sprawie :naughty: firma Concordia jak napisała korzysta własnie z Info-Ekspert i według nich ta wartosc to 8tys , a co do wraku masz racje powinien byc wyrejestrowany lecz nigdzie nie dostane 1800zł :blink: moze wartosc mojego auta to nie 13 tys ale moze uda mi sie cos jeszcze od nich wyciągnac tylko jeszcze nie mam pojęcia jak to zrobic :kwasny:

p.s tomek , myslalem ze przysłali mi taki kosztorys ale niestety nic nie dostałem , przyszło tylko uzasadnienie .

Opublikowano

jihad troche mnie oswieciłes w tej sprawie :naughty: firma Concordia jak napisała korzysta własnie z Info-Ekspert i według nich ta wartosc to 8tys , a co do wraku masz racje powinien byc wyrejestrowany lecz nigdzie nie dostane 1800zł :blink: moze wartosc mojego auta to nie 13 tys ale moze uda mi sie cos jeszcze od nich wyciągnac tylko jeszcze nie mam pojęcia jak to zrobic :kwasny:

p.s tomek , myslalem ze przysłali mi taki kosztorys ale niestety nic nie dostałem , przyszło tylko uzasadnienie .

to masz teraz czas na odwołanie :wink4:
Opublikowano

Hmm sprawdzałem własnie wartosc mojego samochodu na stronie mBanku ( AC ) i dostałem własnie taką wiadomosc , "Wartość Twojego samochodu wg katalogu Info Ekspert wynosi 8100 " wiec nie wiem z kad te 13 tys :)

p.s tak tak teraz mam czas na odwołanie tylko jak to ladnie napisac :kwasny:

Opublikowano

Przepraszam kolego, dane wziąłem nie z Twojego profilu. Pomyłka... :confused4:

Opublikowano

Przepraszam kolego, dane wziąłem nie z Twojego profilu. Pomyłka... :confused4:

mowi sie trudno , moje autko nie jest tyle warte :tongue4: myslisz ze da sie cos od nich jescze wyciągnąć? nie do konca jeszcze jestem pewien co z tym wrakiem poniewaz oni nie licza ceny złomowej tylko wartosc dobrych częsci tylko jak go wyrejestrowac skoro rozkręce go na częsci pierwsze ?? :naughty:
Opublikowano

No właśnie to jest dla mnie ciekawostka odkąd wprowadzono ładnych kilka lat temu nowe przepisy o recyklingu.

Z tego co się orientuję (choć mogę się mylić), to wrak LEGALNIE można wyrejestrować tylko oddając go do punktu demontażu posiadającego odpowiednią licencję (pomijamy tu oczywistości takie jak utrata pojazdu w skutek kradzieży).

Oczywiście możemy go również sprzedać, ale kto by go chciał, skoro ubezpieczyciel stwierdził, że nadaje się tylko do kasacji, bo koszty naprawy przekroczą wartośc auta przed szkodą. NIKT.

A więc co mamy zrobić? Zatargać do kasacji i tam zostawić go nieodpłatnie. Dla punktu demontażu wrak ma wartość 0 (słownie: ZERO).

Na jakiej podstawie więc ubezpieczalnie twierdzą, że jest wart czy to 1800 zł czy 3000 zł czy choćby 100 zł, skoro nie jest wart nawet złotówki?

Trzeba popytać w punktach demontażu ile Ci mogą zapłacić za całość i jeśli będzie to mniej niż 1800 zł, to na tym oprzeć odwołanie.

Np.

Wartość auta przed wypadkiem: 8000 zł

Wartość wraku: 0 zł (w stacji demontażu)

Odszkodowanie: 8000 zł - 0 zł = 8000 zł

Może warto odwiedzić niezaleznego rzeczoznawcę. Dla nich takie sprawy to codzienność.