toma$ Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Czy da się vagiem skalibrować wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej? - w moim b7 wskazówka zatrzymuje się mniej wiecej 2mm przed 90 stopniami a chciałbym zeby bylo idealnie(termostat i czujnik są na 100% ok)
akjam Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Długo jeździsz tym samochodem? W lecie było tak samo czy teraz (podczas niskich temperatur) to zauważyłeś?
toma$ Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2011 Długo jeździsz tym samochodem? W lecie było tak samo czy teraz (podczas niskich temperatur) to zauważyłeś? jeżdże nim ponad rok... termostat nowy czujnik nowy.. w lecie bylo tak samo a na vagu pokazywalo ponad 90 stopni jestem na 99% przekonany ze to wina wskaźnika
toma$ Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2011 kompa podpinałem nie raz - zero błędów wszystko działa ok, w lecie temperatura na vagu byla grubo ponad 90 stopni a na wskazniku bylo 2 mm przed 90. wymieniłem 2 razy termostat i 2 razy czujnk (wszystko orginały) ale zawsze bylo tak samo.
szogun0 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Nie ma możliwości takiej kalibracji, jak byś ty chciał.
toma$ Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2011 jesteś pewien? Czytałem gdzieś że można ustawić wskaźnik paliwa więc myślałem że to też można zrobić.
akjam Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 jesteś pewien? Czytałem gdzieś że można ustawić wskaźnik paliwa więc myślałem że to też można zrobić. Masz na myśli wskazania średniego spalania? Jeśli tak to zgadza się, kalibracja średniego spalania jest do zrobienia ale to inny temat. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=26102.msg312261#msg312261
Rekomendowane odpowiedzi