Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6/B7] Kalibracja wskaźnika temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się vagiem skalibrować wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej? - w moim b7 wskazówka zatrzymuje się mniej wiecej 2mm przed 90 stopniami a chciałbym zeby bylo idealnie(termostat i czujnik są na 100% ok)

Opublikowano
:shocked: Długo jeździsz tym samochodem? W lecie było tak samo czy teraz (podczas niskich temperatur) to zauważyłeś? :cool1:
Opublikowano

:shocked: Długo jeździsz tym samochodem? W lecie było tak samo czy teraz (podczas niskich temperatur) to zauważyłeś? :cool1:

jeżdże nim ponad rok... termostat nowy czujnik nowy.. w lecie bylo tak samo a na vagu pokazywalo ponad 90 stopni

jestem na 99% przekonany ze to wina wskaźnika

Opublikowano

Podepnij kompa. :cool1:

Opublikowano

kompa podpinałem nie raz - zero błędów wszystko działa ok, w lecie temperatura na vagu byla grubo ponad 90 stopni a na wskazniku bylo 2 mm przed 90. wymieniłem 2 razy termostat i 2 razy czujnk (wszystko orginały) ale zawsze bylo tak samo.

Opublikowano

Nie ma możliwości takiej kalibracji, jak byś ty chciał.

Opublikowano

jesteś pewien? Czytałem gdzieś że można ustawić wskaźnik paliwa więc myślałem że to też można zrobić.

Opublikowano

jesteś pewien? Czytałem gdzieś że można ustawić wskaźnik paliwa więc myślałem że to też można zrobić.

Masz na myśli wskazania średniego spalania? :mysli: Jeśli tak to zgadza się, kalibracja średniego spalania jest do zrobienia ale to inny temat. :cool1:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=26102.msg312261#msg312261