Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Buczenie przy skręcie kierownicą w lewo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i co tu wiecej dodac jest tak jak w temacie cos buczy przy skrecie w lewo i tylko w lewo nawet przy lekkim skrecie. Podczas postoju jest cisza pompa tylu wrzeszczy przy maksymalnych skretach, podczas jazdy i to musi byc juz predkosc tak okolo 40-50 km/h zaczyna przy nawet juz lekkim skrecie w lewo buczec cos, tylko wlasnie nie wiem co?

Opublikowano

moim zdaniem maglownica :gwizdanie: płynu od wspomagania nie ubywa?

Opublikowano
  • Autor

plynu nie ubywa, jest na moje oko nawet go za duzo

Opublikowano

to może to być wina tak jak Paweł pisał łożyska... bo skoro na postoju jest cisza, płyn ok... :gwizdanie:

Opublikowano

Łożysko by huczało nawet na prostych kołach nie tylko przy skręcie podczas jazdy

Opublikowano
  • Autor

acha, hm, no wlasnie trzeba lekko skrecic w lewo zeby zaczelo buczec. Rzuce okiem czy o cos tam nie ociera to kolo z jednej czy drugiej strony. A plyn to chyb i tak wymienie dzisiaj tak na wszelki.

Opublikowano
  • Autor

tylko ktory? Da rade zdiagnozowac przy tylko skreconych kolach? A walniety przegub nie stuka/pyrka aby przypadkiem ? bo u mnie to cos buczy, no wlasnie przeszukuje forum w celu znalezienia informacji na temat przegubu i ludziom stuka/lo ponoc mozna to sprawdzic ruszajac na skreconych kolach.

Opublikowano

obstawiam ze pompa sie konczy badz uklad jest zapowietrzony ale wtedy mialbys chwilowe braki w wspomaganiu

Opublikowano

A to się dzieje tylko przy skręcie w lewo? a jak skręcisz mocno w prawo to nic nie słychać?

Opublikowano
  • Autor

Tak, tylko w lewo.

Opublikowano

A powiedz mi czy odczuwasz jakieś zmiany że ciężej chodzi wspomaganie ?

Opublikowano
  • Autor

raczej nie, wymienialem dzisiaj plyn, nawk*rwialem sie jak nigdy bo zawsze mam pod gorke i nie do konca wszystko idzie jak z opisem. Lapy od krecenia mam dlugie jak u orangutana i nie mialem juz cierpliwosci brac go w trase i sprawdzac czy cos to dalo, w miare przestalo pienic ale czuje ze nie do konca wiec bede musial nad tym popracowac bo zassalo plynu po odpaleniu tyle ze go zbraklo i sporo powietrza zarazem takze moze trzeba bedzie poodpowietrzac tez troche ale jak mowie juz dzisiaj nie dam rady, tyle co zauwazylem to mi nie piszczy tak przerazliwie na maksymalnym skrecie kolami.

Opublikowano

No dla pewności odpowietrz sobie będzie pewniejsze.

Daj znać jak się uporasz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

nic to nie dalo, problem dalej wystepuje.

Oto filmik nagrany dzisiaj podczas powrotu z roboty malo widac ale nie ma byc widac a slychac, staralem sie aby bylo slychac jak najlepiej.

[br]Dopisany: 10 Styczeń 2011, 19:29_________________________________________________lozysko wymienione, problem zazegnany :good:
Opublikowano

Miałem to samo ostatnio przód i tył z prawej strony sie rozsypał :good:

• 1 rok później...
Opublikowano

kolego które łóżysko zmieniłeś? mam podobny objaw i szukam przyczyny