Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Wymiana kierownicy czteroramiennej na czteroramienną multifunkcyjną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

O teraz to już dużo łatwiej mi pójdzie, dziękuje za pomoc :hi: nie wiem jakie mam kodowanie ale sprawdzę i napisze. W tygodniu odbieram graty do tej kierownicy ale zabiorę się za to w piątek lub sobote, bo w tym tygodniu pracuje od 10-22 :confused4:[br]Dopisany: 16 Styczeń 2011, 21:04_________________________________________________Znalazłem dzisiaj trochę czasu i zabrałem się za wymianę kiery . Wszystko poszło bez większych przeszkód . Kiera zamontowana .Steruje radiem tj. zmienia programy ,szuka stacji, zmienia głośność. Mam jednak problem z AIR BAG bo mi się świeci kontrolka oraz ESP. Kodowałem według wskazań jak wyżej. Co mam robić i gdzie szukać bo nie mam pojęcia :no:.Proszę o podpowiedż jak się za to zabrać żeby było ok.

Opublikowano

Przejedz sie kawalek autem to kontrolka zgasnie od ESP :wink4: a blad poduszki trzeba skasowac , mam nadzieje ze dobrze wsadziles wtyki :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Na początku Air Bag nie świecił dopiero po jakimś czasie się włączył . Po kilku próbach skasowania błędy wracają i pojawia się taki widok

Address 15: Airbags Labels: 8E0-959-655-94.lbl

Control Module Part Number: 8E0 959 655 G HW: 8E0 959 655 G

Component and/or Version: Airbag 9.41 H10 3230

Software Coding: 0033622

Work Shop Code: WSC 06335 000 00000

VCID: 3B7E35B2453FB6C4

2 Faults Found

00588 - Airbag Igniter; Driver Side (N95)

001 - Upper Limit Exceeded - MIL ON

Freeze Frame

Fault Status: 11100001

Fault Priority: 1

Fault Frequency: 1

Time Indication: 0

01587 - Igniter 2 for Airbag; Drivers Side (N250)

001 - Upper Limit Exceeded - MIL ON

Freeze Frame

Fault Status: 11100001

Fault Priority: 1

Fault Frequency: 1

Time Indication: 0

Opublikowano

Blad 0588 wywala na dwa sposoby :confused4:

1) rezystancja za wysoka

2) rezystancja za niska

w twoim przypadku jest zerwana lub uszkodzona tasma poduszki albo brak połączenia w drugim przypadku zwiera do masy :confused4:

Blad 01587 sprawdź taśmę i obie wtyczki od poduszki kierowcy ( lekko porozginaj piny w poduszce, bo czasem nie kontaktują ) .

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj już nie dam rady ale jutro po pracy sprawdzę te kostki co idą do poduszki bo chyba o nie chodzi, chociaż wiem że dobrze weszły. Nie wiem jak sprawdzić taśmę. Może jednak jest uszkodzona :confused4: .

Opublikowano

tasme moze jest zle zwinieta :disgust: z tego co pamietam to jest chyba 3 obroty z malym hakiem w jedna strone , zdejmij i sprawdz

Opublikowano
  • Autor

A czy mogę teraz jeżdzić ? tak jak jest. W jedną stronę ją zwinąć a w którą czy to obojętne?

Opublikowano

Wyciagnij tasme :) sprawdz obroty tasmy powinna miec mniej wiecej te obroty jak i w druga strone :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Kolega od którego ją kupiłem mówi mi że ta taśma jak wchodzi do modułu to ma ponoć z boku jakąś wtyczkę i może jej nie wpiąłem . Jak się temu przyglądałem to nic takiego nie widziałem. Według tego co zobaczyłem to taśma wpina się w moduł bez dodatkowych wtyczek. Czyżbym się mylił ?.ESP zgasło po przejechaniu kilku metrów.

Opublikowano

Tu masz zaznaczone gdzie wpina się poduchę.

kiera8ab0.jpg

Jeśli taśmę założyłeś nie ustawioną na środku tylko w pozycji 6.5 obrotu i przekręciłeś kierownicą w tę stronę to po prostu urwałeś taśmę. da się to naprawić ale sam raczej tego nie zrobisz jeśli lutownica jest Ci obca :)

wymontować musisz teraz taśmę i przedzwonić miernikiem prawą wtyczkę tą co na zdjęciu a z drugiej strony tu gdzie podłącza się wiązkę poduszki.

Prosta sprawa.

A czytałeś dokładnie ten temat?

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=23501.0;highlight=tempomatu

najlepiej to zrób zdjęcia jakieś taśmy i wtyczki airbaga.

Opublikowano
  • Autor

:notworthy: Sukces już wszystko jest ok.Faktycznie nie wpiąłem jednej wtyczki do taśmy tej koło modułu na kierownicy jak się siędzi w aucie to jest ona po prawej stronie. Wszystkim serdecznie dziekuję za okazaną mi pomoc :hi:. Zrobię krótki opis w Zrób to sam żeby inni wiedzieli co i jak.Tutaj jest opis

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=182168.msg2133806#msg2133806