Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Wymiana kierownicy czteroramiennej na czteroramienną multifunkcyjną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyżej ,mam pytanie jak zdjąć poduszkę air bag i czy po wymianie kierownicy, tasmy i okablowania muszę coś zmienić w kodowaniu Vagiem .

Opublikowano

wszystko masz tutaj :gwizdanie:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=30102.0

Opublikowano
  • Autor

Po przeczytaniu 43 stron :gwizdanie: nadal niewiele wiem :shocked:. To proste pytanie jak wiesz to odpowiedz. Tam pisza o wielu kierownicach .

Opublikowano

Tu masz pomocny watek jak sie rozbiera modul, tasme itd :wink4: Oczywiscie , ze musisz zmienic kodowanie pod MF

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=23501.870

czyli tasma do wymiany , modul ( sprawdz VAGiem jaki masz ) , wiazka poduszki i do dziela :)

Opublikowano

właśnie ten link miałem podesłać w odpowiedzi jeśli nie masz FIS-a i tempomatu to pokusiłbym sie o skompletowanie manetek montaż i uruchomienie za jednym podejściem .... :naughty:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=24989.0

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje bardzo za odpowiedż, :hi: na całe szczęście mam tempomat :) więc będzie mniej do roboty. Czytam następny wątek jestem na 25 stronie :wallbash: ale dalej nic nie wiem.Wszystko co czytam dotyczy B6 ja mam B7 wciąż nie wiem jak zdjąć poduchę :shocked:.Dzięki koledze dominikt1 wiem że potrzebuje taśmę poduszki o nr. 4E0-953-541A oraz okablowanie poduszki 4F0 971 589A dodatkowo muszę sprawdzić jaki mam moduł , musi być z literką Qa jak z tymi kodowaniami ?. Czy to wszystkie części jakie będę potrzebował ?. Mam nadzieje że uda mi się zebrać wszystkie potrzebne informacje żeby to zrobić samemu. Dziękuje za wyrozumiałość i cierpliwość, w tym temacie jestem zielony.

Opublikowano

Aby zdjac poduszke kiere przekrecasz w prawo o 90 C . Pod kierownica masz 2 srubki , odkrecasz je i pociagasz poduszke do siebie. Jezeli chodzi o kodowanie to oczywiscie pomozemy :wink4: Najpierw sprawdz jaki masz modul :)

Opublikowano
  • Autor

No to jestem po następnej lekturze o pojemności 59 stron. W większości dotyczyła ona manetki do tempomatu w B6. Wydaje mi się że jeżeli mam pełny fis , tempomat i założę swoją poduchę to pozostanie mi tylko zmienić kodowanie w steering wheel na kierownicę MF.Mam rację czy się mylę :mysli:

Opublikowano

Teoretycznie mas racje :) sprawdz jaki masz modul w kierownicy no i jeszcze jaki masz kabelek do poduszki

Opublikowano
  • Autor

Czekam na Vaga i wtedy sprawdzę. Jak przyślą kiere to zakupie kabelki do niej i dam znać jak to wszystko wygląda. Dzięki za zainteresowanie :hi:.[br]Dopisany: 07 Styczeń 2011, 21:31_________________________________________________Kierownica doszła :) teraz czekam na Vaga bo poprzedni padł.Doklejam fotke kierownicy myślę żę będzie dobra.

3c7091532a7124c5med.jpg

Czy w kierownicy ma być tylko jedna kostka ?.

Proszę jeszcze o potwierdzenie czy to są te potrzebne kabelki do tej kierownicy bo chcę je kupić. 4E0 953 541 A i 4Fo 971 589 A.

Opublikowano
  • Autor

A czy taśma poduszki 4EO 953 541 A i okablowanie poduszki 4FO 971 589A jest prawidłowe ?.Mogę to śmiało kupować i będzie dobre ?.

Opublikowano

A czy taśma poduszki 4EO 953 514 A i okablowanie poduszki 4FO 971 589A jest prawidłowe ?.Mogę to śmiało kupować i będzie dobre ?.

Tak jak malik napisal w DIY-u :decayed:4F0 971 589 A okablowanie i tasma 4E0 953 541 z kocowka A lub B

Jak bedziesz potrzebowal modul uderz do dominkt

Opublikowano

mam deo sprzedania okablowanie tej kierownicy. przez pomyłke kupilem w Aso za 80zł

i lezy...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie :hi: chętnie bym skorzystał ale problem w tym że obecnie mieszkam w UK. Zanim dojdzie przesyłka to zapale się z niecierpliwości.Tutaj uderzę do serwisu i zrobię to szybciej. Przynajmiej taką mam nadzieje :gwizdanie:[br]Dopisany: 10 Styczeń 2011, 21:44_________________________________________________Powiedzcie proszę ile kosztuje (ring) taśma poduszki A4E0 953 541B.

Ta druga część A4F0 971 589A tutaj kosztuje 16.35 bez Vat-u.

Opublikowano

4E0 953 541B u gajosa 993 zł u dominikt1 4E0 953 541A kosztuje 80 zł :)

Opublikowano
  • Autor

Taniutko to masz :notworthy:. Koleś z A6 ma mi dać jutro znać czy ma coś takiego , chce 30 funtów . Na moje szczęście też jest w UK. i to nie daleko mnie.[br]Dopisany: 13 Styczeń 2011, 23:12_________________________________________________Części zakupione ,trzeba tylko trochę poczekać aż przyjdą :embarrassed:.Mam prośbę o podanie mi tych wszystkich kodów jakie powinny być w A4 B7 .Boję się że będę miał kłopoty z kodowaniem. Moja A4 to 2.0 TDI ma pełny FIS i Tempomat, skrzynia biegów manual. :hi: Z góry dziękuję.[br]Dopisany: 14 Styczeń 2011, 23:53_________________________________________________Wcześniej to przeoczyłem ale po ponownym przeczytaniu mam pytanie czy ja potrzebuje ten Łącznik 4 Pin - 4E0-972-133 :mysli:[br]Dopisany: 16 Styczeń 2011, 08:16_________________________________________________Sprawdziłem moduł pod kierownicą 8E0 953 549 Q :) . Rozumiem że nadaje się do tej kierownicy MF. Potrzebuje odpowiedzi na te moje pytania ale coś przycichło . Koledzy fachowcy odpowiedzcie proszę.

Opublikowano
  • Autor

Super :good: dziękuje za odpowiedż , a orientujesz się może czy w kodowaniu mam zmienić tylko rodzaj kierownicy czy muszę przejść całą długą procedure kodowania :(

Opublikowano

Odpalasz VAGA wchodzisz --> 16 Steering Wheel i kodujesz :)

0?xxx: Kierownica

o 0 = standardowa (bez multifunkcji)

o 1 = kierownica trójramienna (sportowa)

o 2 = kierownica wielofunkcyjna ze sterowaniem radia

o 3 = kierownica wielofunkcyjna ze sterowaniem radia/telefonu

o 4 = kierownica wielofunkcyjna ze sterowaniem radia/telefonu/głosem

o 5 = kierownica wielofunkcyjna ze sterowaniem radia/głosem

0x?xx: Opcje

o +1 = Tiptronic

0xx?x: Opcje komputera pokładowego i tempomatu

o 0 = komputer pokładowy i tempomat nie zainstalowane

o 1 = komputer pokładowy zainstalowany

o 2 = tempomat zainstalowany

o 4 = komputer pokładowy i tempomat zainstalowane

0xxx?: tylna wycieraczka (zależne od rodzaju nadwozia)

o 1 = tylna wycieraczka nie zainstalowana (Sedan/Cabriolet)

o 2 = tylna wycieraczka zainstalowana (Avant)

bedziesz musial zmienic tylko jedna cyferke czyli druga z zero na cztery :) a jakie masz obecnie kodowanie :cool1: