Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Czy pada sprzęgło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pogrzebałem trochę na forum ale pisze żeby się upewnić...Na 99% chyba pada mi sprzęgło. Dzisiaj wracając do domu, stówka na zegarze, piąty bieg, wciskam gaz w podłogę a tu nic- obroty idą w górę, prędkościomierz w miejscu i słychać taki dziwny stłumiony świst spod silnika. Później zdarzyło mi się to jeszcze na innych biegach.

Poza tym już od dłuższego czasu są szarpnięcia przy ruszaniu-nauczyłem sie już tak ruszać żeby ich nie było, ale występują. Dodatkowo sprzęgło bierze przy samej górze. Przy wyciskaniu sprzęgła nie słychać żadnych stuków. Biegi wchodzą precyzyjnie i miękko, żadnych zgrzytów

Poruszę jeszcze temat dwumasy bo pewnie tez jest do wymiany- silnikiem od jakiegoś czasu zaczęło mocniej telepać na wolnych obrotach i mocniej trzepie budą przy gaszeniu.

I jeszcze jedno, pewnie to wróżenie z fusów, ale czy zrobię jeszcze ze 200km na tym sprzęgle??

Opublikowano

masz całosc do wymiany

jak siada dwumas czuc szarpanie przy gaszeniu

Opublikowano

To samo miałem :wallbash:tylko bez tego swistu masz sprzęgło do wymiany mi się zaczęło ślizgać w drodze na wczasy nad morze przejechałem na tym sprzęgle jeszcze 1000km bo musiałem dojechać na nie i wrócić spokojnie zrobisz 200km tylko sprzęgła nie forsuj , a ile masz nalatane na autku.? :mysli:

Opublikowano

... a ile masz nalatane na autku.? :mysli:

Na pewno 180 kkm (licznikowe) :gwizdanie:

Sorki za :ot:

Opublikowano
  • Autor

licznikowe jest 220kkm :) [br]Dopisany: 06 Styczeń 2011, 18:49_________________________________________________tak też myślałem. trza szykować kase i do roboty. wysłałem już zapytanie do tom77 o ceny. chyba wrzucę komplet luc`a.

Opublikowano

mam takie kpl. sprzegło u siebie zobacze w jakiej cenie

Opublikowano

a ponad 2 klocki to 2100zł czy 2900zł ??????????

:wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

...czytałem jeszcze na forum wątek o regeneracji (np. www.sprzegla.com), ale nie wiem czy to ma sens...

???

Opublikowano

nie ma

Opublikowano

Mialem podobne objawy slizgajacego sie sprzegla jakis rok temu. Trwalo to 2 dni a potem sie uspokoilo i do dzisiaj jezdzi ok. Jedyne czego nie robie (i z reguly nigdy nie robilem) to ostre strzaly ze sprzegla na 1 biegu np z pod swiatel. Za to lubie dynamicznie przyspieszac na 3, 4 i 5 biegu (slizganie nie powtorzylo sie)

I chodzi elegancko jak do tej pory. Sprobuj je troche przypalic moze mu sie jeszcze polepszy. Ale moze najpierw zrob te 200km ktore masz do zrobienia :kox:

Opublikowano
  • Autor

Mialem podobne objawy slizgajacego sie sprzegla jakis rok temu. Trwalo to 2 dni a potem sie uspokoilo i do dzisiaj jezdzi ok. Jedyne czego nie robie (i z reguly nigdy nie robilem) to ostre strzaly ze sprzegla na 1 biegu np z pod swiatel. Za to lubie dynamicznie przyspieszac na 3, 4 i 5 biegu (slizganie nie powtorzylo sie)

I chodzi elegancko jak do tej pory. Sprobuj je troche przypalic moze mu sie jeszcze polepszy. Ale moze najpierw zrob te 200km ktore masz do zrobienia :kox:

Właśnie od jakiegoś czasu oszczędzam sprzęgło o nie startuje ostro z 1 a podobnie tak ty lubie deptać ją np na 3, ale dziś ślizgało sie od drugiego biegu w góre.

A tak wogóle to jak je "przypalić"- nigdy nie spotkałem sie z takim zabiegiem

Opublikowano

jak ci sprzęgło bierze u samej góry to do wymiany jest zużyte i żadne zabiegi nie pomogą :no:

Opublikowano
  • Autor

u mnie wyszło 2400 zł :decayed:

właśnie dostałem maila od tom77. Komplet luk`a 1590pln. Sachs 1670pln + robota 300pln chyba że będę sam się grzebał-kolejne doświadczenie- bezcenne :naughty: .

Opublikowano

za 300zl to ja bym tego nie robił

szkoda łapy sobie brudzic

Opublikowano
  • Autor

za 300zl to ja bym tego nie robił

szkoda łapy sobie brudzic

też tak myślę, a mechanik pewniak, więc oddam furke bez stresu w dobre ręce.