Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Przestawiająca się dawka paliwa w AFN 98r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.W passacie mojego kolegi jest problem z dawką paliwa.Kiedy go kupił występował błąd czujnika temp. paliwa G81 zwarcie do plusa, w gr. 007 poz.1 -5.4 stopnia.Dodam że nie dało się zmienić dawki elektronicznie była 8.2 mg\R.Myślałem że to czujnik,czujnik wymieniony błąd nadal jest.Ruszyliśmy nastawnik na 4.5 mg/ R,samochód odżył.problem pojawia się,że dawka już ustawiona wraca na 8.2 lub 7.2.Dawka była ustawiona w adaptacjach, grupa 1,oczywiście wartość test ,save.I za pewien czas się zmienia.Co do czujnika zmierzyłem miernikiem jest na czujniku +5V.Jak zlokalizować zwarcie?Czy zwara na tym czujniku powoduje takie cyrki z ustawieniem dawki przez ECU?Czy ktoś miał coś podobnego?Proszę o odpowiedź.

Opublikowano

Podaj dokladnie blad wraz z opisem i walorem

Opublikowano
  • Autor

Proszę. 00539 - Fuel Temperature Sensor (G81)

30-00 - Open or Short to B+

Opublikowano

a dawka zmienia sie po restarcie samochodu czy w trakcie jego pracy??

Opublikowano
  • Autor

Dawka zmienia się jakos dziwnie.Gość jeździ np. 3 dni potem dawka zmienia się na np 8.2 mg\R.mówi ze mu nie ma dynamiki,pedał jest miękki,wtedy jedzie do mnie ja sprawdzam i jest jak piszę. Przecież nie może tak być ,innych błedów brak,nie łapie trybów awaryjnych :blink:

Opublikowano

a może ma słabe aku i przy odpalaniu jest taki spadek napięci że mu się dawka przestawia, a zawsze na taką jak wcześniej czy za każdym razem inną. Jak ma możliwość to niech podmieni aku i tak pojeździ. Mówią że to nie możliwe ale jak mogło się kodowanie zmienić klimatronica to czemu nie dawka, w sumie dawka tez mi się zmieniła ale tylko jak miałem tydzień aku odłączone.

Opublikowano
  • Autor

no zawsze inną w granicach 8 mg\R.Ja to tak myślę że to ta zwara z czujnika temp. paliwa ma wpływ.Ecu dobiera jakieś awaryjne wartości ustawienia.może się mylę. :cool1:

Opublikowano

No a może dawke przestaw poprzez przestawienie całego nastawnika.[br]Dopisany: 11 Styczeń 2011, 22:11_________________________________________________a temperatura paliwa pokazuję w normie??

Opublikowano

u mnie tez sie przestwia dawka ale nie am zadnych bledow ustawialem juz ja kilkaktortnie na 3mg(poprzez przesuniecie nastawnika) a jak sprawdzam pozniej znaczy tak po paru tygodniach to juz jest ok 4mg czemu tak sie dzieje?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

witam mam pytanie jak dawka powinna być ustawiona ori w afn 110km i jak mozna ja zmienić bez ruszania nastawnikiem miałemm 1z audi i pamietam ze tylko nastawnikiem szło przestawić i drugie pytanie jaki kat wtrysku powinien mieć ten silnik.

Opublikowano

Dawke mozna sprobowac ustawic VAG... poprzez Adaptacje. Ustawienie - 3-4 mg/R bedzie ok.

Kąt wtrysku taki sam jak w 1Z.