Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Jakie cześci wybrać do wymiany rozrządu ORI czy zamienniki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym się zapytać które części wybrać do wymiany rozrządu te oryginalne czy zamienniki firm np. SKF, Conti, Hepu itp. ?

Pytam ponieważ ceny rozrządu i pompy różnią sie nieznacznie, największa różnica występuje przy pasku wielerowkowym i jego rolkach i napinaczach.

Poniżej wklejam link do części które są mi potrzebne do wymiany i ich cenami:

-oryginalne ----> http://bit.ly/fB1SI9

-zamienniki:

• rozrząd kpl. bez pompy wody 550 zł (SKF)
  • pompa wody 169 zł (Hepu)
  • pasek na klimatyzację 52 zł (Conti)
  • rolka zwrotna 9 zł (Ruvil)
  • rolka napinająca 90zł (Ruvil)

RAZEM -------> 910 zł Brutto

Opublikowano

bierz z ASO zawsze to ori i kiedyś przy odsprzedaży pokażesz rachunki z ASO a na to ludzie przychylnie patrzą

Opublikowano

kup sobie u kolegi TOM 77, tez bedzie ori i w dobrej cenie, dział rabaty i promocje

Opublikowano

kup sobie u kolegi TOM 77, tez bedzie ori i w dobrej cenie, dział rabaty i promocje

była w ASO akcja promocyjna nie wiem czy jeszcze jest, a ja nie to jak najbardziej tom77 :good:
Opublikowano
  • Autor

no właśnie jeśli chodzi o ASO to nie ma akcji promocyjnej :( przynajmniej jeśli chodzi o ASO na Karkonoskiej we Wrocławiu. Chyba wybiorę zamienniki.

Opublikowano

Samochod masz za niezlą kaske,a chcesz wlozyc w niego jakis półprodukt.To dobre w przypadku auta za 6 tys....

Nierozumiem czasem myslenia poniektorych i pozornej pseudo oszczednosci.

Opublikowano

zamienniki to można brać, klocki, tarcze, filtry pow i paliwa ale nie rozrząd :polew:

Opublikowano

nie wiem o co wam chodzi, przecież oryginały to nie są tez produkcji Audi tylko jakiś podwykonawca więc jak najbardziej rolki SKF lub INA (chyba takie daje producent na pierwszy montaż) , pasek Contich lub gates i będziesz miał jak oryginał oczywiście jak cena w ASO jest podobna to ja bym brał ASO bo tak jak pisałem wcześniej przy odsprzedaży będziesz mógł powiedzieć że na ori częściach był serwisowany...[br]Dopisany: 13 Styczeń 2011, 09:15_________________________________________________ps. w ASO skoda/vw/seat też możesz kupić oryginały do Audi a ceny mogą się znacząco różnić

Opublikowano

nie wiem o co wam chodzi, przecież oryginały to nie są tez produkcji Audi tylko jakiś podwykonawca więc jak najbardziej rolki SKF lub INA (chyba takie daje producent na pierwszy montaż) , pasek Contich lub gates i będziesz miał jak oryginał oczywiście jak cena w ASO jest podobna to ja bym brał ASO bo tak jak pisałem wcześniej przy odsprzedaży będziesz mógł powiedzieć że na ori częściach był serwisowany...[br]Dopisany: 13 Styczeń 2011, 09:15_________________________________________________ps. w ASO skoda/vw/seat też możesz kupić oryginały do Audi a ceny mogą się znacząco różnić

dokładnie

kpl.rozrząd INA + pompa Ruville to koszt około 570zł i masz jak ori