Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] ubezpieczenie oc i rejestracja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy po zakupie auta musze zarejestrowac w przeciągu miesiąca i wykupic oc, czy nie bede miał problemów jak zrobie to w przeciągu 3 miesięcy. :confused4: zaznaczam że auto ma ważne badania tech. i oc z poprzedniego własciciela i jest to wazne do połowy lutego 2008r.

Opublikowano

Wszystko musisz załatwić w ciągu 30 dni.

Ubezpieczenie możesz kontynuować tylko trzeba to zgłosić.

Opublikowano
  • Autor

wszystko sie zgadza jak bym byl cały czas w polsce, i jeżeli wyjechałem za granice i powrót dopiero za 3-miesiące, i tu własnie mam pytanie co dalej czy bedzie pózniej bezproblemowo czy jakieś kary mogą walnąc mimo to.?? :disgust:

Opublikowano

Masz max. 30 dni na zarejestrowanie auta i tylko 14dni na opłacenie podatku.

Czas liczy się od daty podpisania umowy. Jeżeli dobrze znasz poprzedniego właściciela, to możecie się umówić na wpisanie późniejszej daty - o ile o jeszcze nie zgłosił sprzedaży.

O ile Wydział Komunikacji nie powinien ukarać za spóźnienie (patrz link - http://www.motofakty.pl/artykul/spozniona_rejestracja.html - uwaga artykuł jest z 2004r, a teraz CEPIK działa już OK :)), to urząd skarbowy ma już instrumenty, by nałożyć odpowiednią karę :evil:. Znajomy dostał 200zł kary z US za 2tyg. opóźnienie - wynegocjował z naczelnikiem na 100zł - paradoksalnie miał do zapłaty tylko 90zł.

A to że jesteś poza krajem, to ich g... obchodzi, chyba, że załatwisz sobie na ten okres zwolnienie lekarskie :decayed:

Możesz też wypełnić formularz PCC, podpisać i wysłać do kraju, a potem wysłać kogoś z rodziny z wszystkimi papierami do US, by zapłacił podatek.

Pozdrawiam.

Tomek.

Opublikowano

ogólnie to najważniejsze zapłacić w ciągu 14 dni w urzędzie skarbowym 2% od wartości samochodu, ( chyba ze masz firmę to jest jakoś inaczej ) :wallbash: druk pcc3 ( z tego co pamiętam ) blachy 30 dni cena ( przynajmniej tyle ja zapłaciłem 171,50 PLN) a jeśli chodzi o OC to przepisują tylko może będzie trzeba zapłacić różnice w składce

Opublikowano
  • Autor

dzięki koledzy za odpowiedzi, w takim razie nie ma co czekac- trzeba to jak najszybciej załatwic chociazby poprzez rodzinke, i podziekowania dla tomka za link, odpowiedzi uzyskałem wystarczające aby zakonczyc temat......... zamykam temat.